Kijkers gaan los op 'prinses' Iris in Expeditie Robinson: "heb haar nog weinig zien doen"

Media door Jennifer

Wanneer je elkaar nog niet goed kent, kan het soms moeilijk zijn om direct op elkaars lip te zitten. Dit is gebeurd met Expeditie Robinson-kandidaten Iris Lunenberg en Eva Simons, die meteen samen op Afvallerseiland terecht zijn gekomen. De twee blijken ook nog eens tegenpolen, waardoor het in de derde aflevering van Expeditie Robinson even flink botst tussen de twee. Het leidt tot een ware bitch fight, waar nieuwkomer Mark Baanders er een beetje bijstaat als de lachende derde.

Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Expeditie Robinson 2023: bitch fight tussen Eva en Iris

De derde aflevering van Expeditie Robinson 2023 begint ook meteen met Iris Lunenberg en Eva Simons op Afvallerseiland. Het is op dit eiland duidelijk wie de harde werker is en wie niet. Al kwam dat in de vorige aflevering ook al naar boven, toen Eva fanatiek op zoek ging naar de verborgen immuniteitsmunt. Deze vond ze uiteindelijk ook en heeft ze vervolgens nog maar even geheim gehouden. Inmiddels is in aflevering 3 ook Mark Baanders op het Afvallerseiland beland om de twee dames gezelschap te houden. Of eigenlijk lijkt hij meer een soort mediator tussen de twee ruziënde vrouwen. "Ik ben echt in een wespennest beland," zegt Mark op een gegeven moment voor de camera. "Een wespennest met twee koninginnenbijtjes."

Waar Eva en Iris zo over ruziën is het feit, dat Iris volgens Eva te weinig doet op het eiland. "Het is het doen-eiland, niet het 'effe lekker bijbeppen' eiland," zegt ze tegen Iris. Iets wat ze bij Kamp Noord en Zuid overigens wel doen. Daar beginnen ze soms zelfs de ochtend met een relaxte yogasessie. Heerlijk! Als Eva Iris op een gegeven moment confronteert met haar luie gedrag, verdedigt Iris zichzelf door te zeggen dat Eva af en toe "rare buien en emoties" heeft. "Het is heel lastig om met jou samen te zijn," kaatst ze terug. Mark lijkt de twee dames nu al zat, maar helpt ze even herinneren dat ze bijna van elkaar af zijn. "Jullie zullen niet langer dan een uur bij elkaar zijn nog," zegt hij vrolijk.

Terugkeer in Kamp Zuid

Op Afvallerseiland moeten Eva en Iris inderdaad een eerste duel spelen. Mark wordt nog buiten beschouwing gehouden, omdat dit een speciaal duel is. Presentatrice Nicolette Kluijver vertelt het drietal namelijk, dat de winnaar van het duel meteen terug mag naar Kamp Zuid. Zij missen namelijk meer mensen, doordat Hassan Slaby in de vorige aflevering geblesseerd raakte. Tijdens het duel moeten ze met dominostenen een rij maken en vervolgens de laatste dominosteen in een wok zien te krijgen. Eva gaat meteen alweer heel snel, maar moet uiteindelijk nog wel wat schaven aan haar rijtje met stenen. Toch wint zij het duel van Iris. Voordat Eva terugkeert naar Kamp Zuid, draait ze zich nog even snel om naar Iris en Mark. Zoals de kijkers weten hebben zij en Iris vorige keer een opdracht meegekregen, om de immuniteitsmunt te zoeken op het Afvallerseiland. Waarschijnlijk wilde Iris dit liever geheimhouden, maar als een soort sneer naar haar vertelt Eva vervolgens doodleuk: "O, wacht even, jongens. Als jullie houden van een leuke zoektocht... Ik heb er al één gevonden, een immuniteitsmunt, en er ligt er nog één. Succes!"

De terugkeer van Eva helpt wel enorm tijdens de volgende immuniteitsproef. Of nou ja, zo lijkt het, want het zijn de mensen van Kamp Zuid die uiteindelijk sneller zijn. Al komt het vooral door de goede werptechnieken van Maxim Froger. Maar Eva heeft wel geluk, want ze kan dankzij de winst nog even settelen. Zo maakt ze toch net wat meer kans om daadwerkelijk te blijven.

Kijkers irriteren zich aan 'prinses' Iris

Het is voor de kijkers dan maar goed ook, dat Iris het duel niet heeft gewonnen van Eva. De kijkers van Expeditie Robinson irriteren zich namelijk nogal aan het gedrag van de kandidaat. Iris blijkt een beetje een 'prinses' op het Afvallerseiland. Dat zien we ook nog steeds, wanneer ze alleen overblijft met Mark. Het is namelijk Mark die bijvoorbeeld de kokosnoten haalt. Hij doet het overigens graag. Hij wil gewoon bezig blijven! Hij laat Iris op een gegeven moment wel iéts doen. Ze mag namelijk de rijst koken en dat doet ze dan ook. Maar of ze het goed doet? "Het water kookte nog niet, hè," zegt Mark scherp, waarop Iris reageert: "Komt wel goed." Eh, als zij het zegt. De Robinson-kijkers hopen in ieder geval massaal, dat ze snel het spel verlaat. Al noemt één van de kijkers op socialmediakanaal X haar de John Bever van het seizoen en die heeft het lang volgehouden. Ah oh.

Eerste eilandraad Kamp Noord

In de volgende aflevering komt er in ieder geval weer een kans, dat Iris het tv-programma moet verlaten. Dat is namelijk hoe Afvallerseiland normaal gesproken werkt. En deze keer zal Irene uit Kamp Noord zich op het bijna-exit eiland toevoegen. Wel na een voor haar ietwat teleurgestelde eilandraad. Irene was namelijk degene die zich twee keer heeft opgeofferd voor haar kampgenoten. Zij koos er twee keer zelf voor om niet mee te doen aan het spel. Al was het de tweede keer eigenlijk noodgedwongen, omdat niemand echt reageerde. Haar mede-kampgenoot Iris Enthoven vond het wel een beetje zielig. Zij had het "eerlijker en sportiever" gevonden als Frits Wester zich had opgeofferd.

Sommige kijkers die een hekel hebben aan Iris (Lunenberg, red.) hopen dat Irene haar gaat inmaken. Al leven ze ook mee met Irene, die nu ook moet zien te overleven met de prinses.

Lees ook: Krista Arriëns beloofde zichzelf alles te eten tijdens Expeditie Robinson: "ook het koeienoog"