Aha! Dit is waarom 'Jenny Humphrey' plotseling was vertrokken in de serie Gossip Girl

Media door Jennifer

Gossip Girl here! De serie is dan wel al een lange tijd geleden afgelopen, toch blijven de Upper East Siders hartstikke populair. De serie staat inmiddels ook weer op Netflix, waar je alle zes seizoenen kan streamen. Hierin zie je onder meer de jonge Jenny Humphrey, het zusje van Dan. Alleen verlaat actrice Taylor Momsen *spoiler alert* op een gegeven moment nogal spontaan de serie. In een rechte aflevering van Podcrushed - de podcast van haar 'broer' Penn Badgley - onthult ze eindelijk de ware reden van haar vertrek uit Gossip Girl.

Taylor Momsen over vertrek Jenny uit Gossip Girl

Als iemand in de serie Gossip Girl een ware transformatie is ondergaan, dan is het personage Jenny Humphrey wel, gespeeld door Taylor Momsen. Jenny begon als het schattige zusje van Dan Humphrey en liep in eerste instantie continu in de schaduw van iedereen. Al probeerde ze wel een carrière op te bouwen als kledingontwerper en ze was daar heel strijdvaardig in. Het leverde een hoop bitch fights op met vooral Blair Waldorf.

Ondertussen veranderde op een gegeven moment Jenny's look in de serie, wat overigens wel meer ging lijken op de stoere 'rock chick' look van Taylor zelf. Tijdens haar periode in Gossip Girl was Taylor namelijk ook druk bezig met haar band The Pretty Reckless. Muziek stond altijd op nummer 1, ook al acteerde ze al van kleins af aan. Op een gegeven moment wilde ze zich meer gaan focussen op de muziekcarrière. "Ik werd op een ochtend wakker en zei: 'Wacht even. Ik hoef dit niet te doen. Ik kan gewoon in mijn band spelen, op tournee gaan en liedjes schrijven. Dat kan ik gewoon doen," vertelt ze in de podcast Podcrushed van Nava Kavelin, Sophie Ansari én haar Gossip Girl-broer Penn Badgley. Alleen moest ze daarvoor wel haar rol in Gossip Girl opgeven. En dat lukte zeker niet zomaar.

Droom najagen

Even tussendoor: de geruchten gingen eerder dat Taylor gewoon bonje had met de makers van Gossip Girl, maar dat was dus niet het geval. Nee, de producers wilden haar zeker wel helpen en uit de serie schrijven. Onder één voorwaarde: "Je kunt dan alleen nergens anders in acteren en alleen optreden." No problemo, dacht Taylor. "Ik zei: 'Dat is prima, dat is niet wat ik probeer te doen."

Ze is de makers van Gossip Girl nog altijd dankbaar, dat ze haar dus gewoon haar droom lieten najagen. Haar personage kwam aan het einde van de serie ook nog even terug voor de bruiloft van haar broer Dan en Serena van der Woodsen, gespeeld door Blake Lively.

Reünie met 'broer' Penn Badgley

Het interview van Taylor in de podcast was trouwens ook meteen de eerste reünie tussen haar en Penn in jaren. Op Instagram schrijft Penn: "Taylor is al een hele tijd volwassen, maar ik heb haar nauwelijks gezien." In juni van dit jaar, nog voor de grote schrijversstakingen, werden ze herenigd voor de podcastaflevering. Aww! "Ze bloeit op en verfijnt haar levenslange vak als muzikant. Ik ben zo blij voor je, Taylor," sluit hij zijn post af. Ook zij vond het op haar beurt heel fijn om haar 'broer' weer te zien. "Het voelde zo comforting en vertrouwd, alsof er geen tijd was verstreken," schrijft ze op haar eigen Instagram.

Lees ook: De Gossip Girl cast: zo zien ze er nu uit