Dit is de beste studierichting voor ieder sterrenbeeld

Werk & studie door Maya Luz

De scholen zijn weer begonnen! Zodra we klaar zijn met de middelbare school is het tijd om een eigen richting te kiezen. Dit is niet altijd even makkelijk. Heb jij moeite met het uitkiezen van de juiste richting? Kijk dan eens naar je sterrenbeeld! Dit is de beste studierichting voor ieder sterrenbeeld.

Lees ook: Street smarties: deze sterrenbeelden zijn het intelligentst

Ram: Bedrijfskunde

Rammen zijn impulsief en gedreven, twee kwaliteiten die erg goed van pas komen in het bedrijfsleven. Dit sterrenbeeld is fanatiek en vecht voor hun eigen succes en dat van anderen. Iedereen wil deals sluiten met een vurige Ram! Deze studierichting is dus echt iets voor jou.

Stier: Milieukunde

Stieren hebben een diepe connectie met Moeder Aarde. Deze connectie is zelfs zo diep dat jullie je hele leven willen wijden aan het redden van de planeet. Milieukunde helpt jou met het begrijpen van onze planeet en hoe deze in elkaar steekt en natuurlijk hoe we de planeet kunnen helpen. Dit is dus de perfecte studie voor een Stier.

Tweelingen: Communicatie

Communiceren is een waar talent van een Tweelingen. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat ze al genoeg expertise in dit vakgebied hebben, maar deze opleiding kan dit sterrenbeeld een hoop verdieping geven. De juiste manieren vinden om een punt over te brengen is een passie van dit sterrenbeeld. Deze studie is dus precies wat je zoekt.

Kreeft: Lerarenopleiding

Kreeften zijn ontzettend zorgzame mensen. Ook staan Kreeften bekend om hun goede omgang met kinderen. Leraar worden is voor dit sterrenbeeld dus eigenlijk een no brainer. Je leven wijden aan het onderwijzen van kinderen klinkt voor dit sterrenbeeld als een droom.

Leeuw: Theater

Een Leeuw hoort in de spotlights, dat is nou eenmaal een feit. Een opleiding doen die ervoor zorgt dat je constant in de spotlights mag staan is dus perfect voor de Leeuw. Daarnaast zijn Leeuwen erg expressief. Al je gevoel in een optreden stoppen is second nature voor een Leeuw.

Maagd: Accountancy

Maagden letten op alle kleine details, en dat is precies de kwaliteit die mensen nodig hebben wanneer ze een accountant inhuren. Maagden zijn perfectionisten en goed in het onthouden van alle kleine regeltjes. Iedereen zou zijn financiën wel aan dit sterrenbeeld toevertrouwen.

Weegschaal: Rechten

De Weegschaal representeert eerlijkheid. Vrouwe Justitia draagt niet voor niets een weegschaal. De waarheid boven tafel halen en doen wat eerlijk is, is belangrijk voor een Weegschaal. Dit sterrenbeeld blinkt uit in een veld waarbij ze mensen kunnen helpen. Rechten studeren is zwaar, maar voor dit sterrenbeeld is dat het zeker waard.

Schorpioen: Psychologie

Iedereen gaat naar een Schorpioen als ze advies nodig hebben. Dit sterrenbeeld is erg goed in andere mensen begrijpen. Ze kunnen anderen goed helpen met het achterhalen van de oorzaken van problemen en manieren hoe ze deze aan kunnen pakken. Psychologie is een ideale studierichting voor iemand met deze skills.

Boogschutter: Internationale betrekkingen

De Boogschutter is een diplomaat. Dit sterrenbeeld is goed in het verbinden van mensen door het vinden van common ground. Hierdoor kunnen ze hun doelen bereiken en vooruitgang in gang zetten. Boogschutters horen dus absoluut thuis bij een studie Internationale Betrekkingen of Politicologie.

Steenbok: Marketing

Als er iets is waar Steenbokken goed in zijn, dan is het naar manieren zoeken om geld te verdienen. Ze zijn goed in het achterhalen van mensen hun gedachtengangen. Deze skill gebruiken ze in hun voordeel bij het maken van gerichte campagnes. Wil je dat jouw bedrijf een succes wordt? Dan hoort er in Steenbok in je marketingteam.

Waterman: Graphic design

Watermannen zijn ontzettend creatief, maar ze willen hun creativiteit graag toepassen op een manier die bijdraagt aan een groter doel. Graphic Design is daarom de perfecte studierichting voor dit sterrenbeeld. Ze kunnen hun creativiteit gebruiken om logo's, posters of bijvoorbeeld social media posts in elkaar te zetten.

Vissen: Fotografie

Vissen houden ervan om verhalen te vertellen. Dit doen ze het liefst door middel van beeld en eigenlijk zonder woorden. 'A picture speaks a thousand words' is hun motto. Een Vissen zou bijvoorbeeld erg goed passen in de journalistieke fotografie!

Lees ook: Dit biertje past bij jou op basis van je sterrenbeeld