Hoe starten we fris na de vakantie?

Werk & studie door Juliët

De zomervakantie is voorbij en dit betekent dat we weer volop aan de bak moeten. Heerlijk in de vakantiemodus en dan nu weer aan het werk. Dat is wel eventjes schakelen. Motivatie is ver te zoeken. Is er eigenlijk een manier om die weer terug te vinden? Met een frisse start weer beginnen. Let's go!

Fris starten na de vakantie

Met de volgende vijf tips kun jij hopelijk weer fris starten op je werkplek!

 

1. Rustig beginnen

De eerste tip en denk ook gelijk een van de belangrijkste. Heel herkenbaar: je komt net weer van vakantie en met je hoofd lig je nog aan het strand. Je zit nog in de vakantiemodus. Toch moet je er aan beginnen te geloven dat je weer op werk wordt verwacht. Probeer vooral rustig te binnen. Zo kun je rustig wennen en kom je langzaam uit je vakantiemodus.

 

2. Oude ritme terugvinden

Door de vakantie ben je helemaal uit je ritme. Je hebt geen vaste slaaptijden meer en je hebt een hele tijd geen verplichtingeng gehad. Hoe krijgen we onze oude ritme weer terug? Probeer optijd te gaan slapen en 's ochtends weer vroeg op te staan. Start weer met je sport- en eetgewoonten. Je gaat je een stuk frisser en vooral fitter voelen.

 

3. Vakantiegevoel

Dat je bent begonnen met werken, betekent niet dat je gelijk dat vakantiegevoel moet wegstoppen. Een beetje genieten mag ook. Neem daarom voldoende pauze en geniet van het lekkere weer. Daarnaast kun je ook nog tussendoor activiteiten doen die je aan je vakantie moeten denken. Haal een keer een lekker ijsje of een lunch.

 

4. Stel doelen en prioriteiten

Stel doelen! Een hele belangrijke. Door doelen te stellen, zet je je creatieve brein aan het werk. Je wordt actiever en je hebt weer zin om actief aan de slag te gaan. Wat wil je nog meer? Naast doelen is het ook belangrijk om prioriteiten te stellen. Focus je op de taken die voorrang krijgen. Zo voorkom je dat je je overzicht verliest. Maak een duidelijke planning. Zo kun je een stuk ontspannender aan het werk gaan.

 

5. Net, netter, netst

Om rustig te kunnen starten, is rust in je hoofd ook belangrijk. Hoe krijg je dat? Precies door je werkplek op te ruimen. Maak alles even netjes, zodat je geen chaos krijgt. Weg met die onbelangrijke mailtjes en die oude pennen in je bureaula kunnen ook wel een keer weg. Opgeruimd staat netjes!