Pixie (11) richtte haar eigen bedrijf op en is nu al miljonair: "stapje terug en focussen op school"

Werk & studie door Rochèll

Een kind van 11 jaar oud zit meestal nog in de schoolbanken, maar dat geldt niet voor Pixie Curtis uit Australië. Een aantal jaren geleden richtte ze haar eigen bedrijf, waarmee ze inmiddels al een fortuin heeft verdiend. Inmiddels is het voor de jonge onderneemster al tijd om met 'pensioen' te gaan, zodat ze zich weer kan focussen op school.

Een eigen speelgoedbedrijf oprichten, dat is iets waar veel kinderen alleen maar over kunnen dromen. Voor Pixie werd die droom werkelijkheid. Ze richtte haar eigen bedrijf op en begon met de verkoop van speelgoed. Al snel werd haar bedrijf groter en groter. Inmiddels verdient ze 110.000 pond per maand.

Lees ook: Zo verdien je geld zonder er écht voor te werken

Leven delen op sociale media

Op sociale media deelt Pixie haar leven met haar volgers. Zo plaatst ze regelmatig videos, ook wel 'shoplogs' genoemd. Hierin laat ze zien wat ze allemaal gekocht heeft. "Ik heb een Too Faced Lip Injection Plumped gekocht, een bronzing stick en de Brazillian Crush uit San De Janeiro", vertelt ze in de camera. "En voor het huis heb ik twee kaarsen gekocht. En ik ben hier heel enthousiast over: ik heb de mini Uggs gekocht", vult ze aan. Waar Pixie vooral gek op is? Auto's. Zo bezit ze haar eigen Mercedes Benz, met een waarde van 43.000 pond, terwijl ze nog lang niet mag rijden.

Reacties van volgers

Veel mensen reageren onder de videos. Naast positieve reacties, krijgt Pixie ook vaak reacties van mensen die het niet eens zijn met haar luxe levensstijl. "Veel te verwend. Ze is een kind, waarom heeft ze make-up nodig", "Is dit serieus?", en "Waarom heeft een 11-jarige een 'lip injection plumer' nodig? Dit meisje gaat veel therapie nodig hebben als ze ouder is", luiden enkele reacties.

Meerdere bedrijven

Het succes van haar bedrijf heeft Pixie niet alleen aan zichzelf te danken. Haar moeder Roxy heeft haar erbij geholpen. Toen Pixie jonger was, had ze ook al een ander bedrijf op haar naam staan: Pixie's Bows. Een accessoiremerk, bedacht door haar moeder. Daarnaast lanceerde de jonge onderneemster onlangs ook haar eigen, succesvolle fidget spinner-bedrijf. Maar nu is het tijd om een stapje terug te doen en te focussen op school, vinden Pixie en haar moeder. Tijd om weer de schoolboeken in te duiken en écht kind te kunnen zijn.