Zo verdien je geld zonder er écht voor te werken

Werk & studie door Anjali

Meer geld verdienen is altijd fijn, al helemaal in de huidige financiële tijden. Het wordt voor sommigen steeds lastiger om rond te komen, maar geld verdienen kan ook zonder te werken.

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar toch zijn er een aantal manieren om een passieve inkomensstroom te creëren. Bij een passief inkomen hoef je maar een paar keer iets te doen om het om te toveren tot een blijvend inkomen. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

Verkoop zelfgemaakte spullen

Heb je een hobby, ben je ergens goed in of vind je het leuk iets te maken? Dan kun je je talenten gebruiken om extra geld te verdienen. Etsy is een platform waar mensen hun zelfgemaakte spullen op verkopen, maar je kunt ook terecht op Marktplaats. Een instagramaccount aanmaken is ook zeker een goede optie, maar zorg ervoor dat je account genoeg volgers uit je doelgroep krijgt. een paar voorbeelden van zelfgemaakte spullen zijn:

  • Sieraden
  • Zeep
  • Kaarsen
  • Prints als kaarten en posters
  • Sleutelhangers
  • Kunst
  • Keramiek
  • Kleding

Leen spullen uit

Je kunt geld verdienen met het uitlenen van spullen aan anderen. Kijk eens in je opbergruimtes, zoals een schuur, garage, zolder of kelder. Liggen er spullen die je zelden gebruikt? Denk aan een hogedrukspuit, een schuurmachine, heaters of muziekboxen. Kijk ook eens rond in je sociale kringen: zijn er mensen die aan het klussen zijn of een feestje geven? Bied ze je spullen aan voor een klein bedrag, zo worden jouw spullen gebruikt, en hoeven zij geen nieuwe te kopen. Op websites als Peerby kun je je spullen adverteren en kunnen anderen deze spullen (eenmalig) gebruiken.

Verkoop je kleding

Je hebt er waarschijnlijk al van gehoord, je kunt je kleding verkopen op apps als Vinted, Depop en Circle, het tweedehands platform van NA-KD. Zo kom je van je oude kleding af, en verdien je er zelfs geld mee! Als je kleding doneert of weggooit is er een grote kans dat het eindigt op stortplaatsen, waar het uiteindelijk verbrand wordt of simpelweg jaren blijft liggen. Om aan de aarde te denken en dit tegen te gaan, kun je je kleding een tweede kans geven door het te verkopen op verschillende platformen.

Verhuur een kamer

Deze tip is vooral handig als je een huis met extra ruimtes hebt, een goed geïsoleerd tuinhuisje of een aparte woning, maar je kunt een kamer verhuren aan bijvoorbeeld een student of mensen die goedkoop een aantal dagen willen overnachten. Je moet je volgens de Rijksoverheid wel aan een paar regels houden, en deze kunnen per locatie verschillen, dus vraag dit na bij je gemeente.