Deze dingen geven aan dat je een nieuwe baan moet zoeken

Werk & studie door Anne-Fleur

Natuurlijk hebben we allemaal weleens een dagje écht geen zin in werken. Dat kan aan verschillende dingen liggen, zoals je gezondheid, iets dat thuis is gebeurd of je hebt gewoon simpelweg de puf even niet om werk te doen. Merk je dat je dat laatste steeds vaker hebt? Dan kan dat misschien een teken zijn dat je op zoek moet naar een nieuwe baan... 

Tekenen dat je een nieuwe baan moet zoeken

Misschien denk je wel dat je blij bent met je huidige baan, maar vertelt je lichaam je eigenlijk heel iets anders. Er zijn verschillende signalen die kunnen aantonen dat het de hoogste tijd is voor een heuse carrièreswitch. Dit kan zowel in je huidige branche zijn, of juist een heel ander werkveld. You never know, maar luisteren naar (overduidelijke) tekenen is wel heel belangrijk. 

Je lichaam is op

Dit kan natuurlijk heel veel andere redenen hebben, maar je lichaam reageert sowieso op iets wat je dagelijks doet (je werk). Word je er simpelweg niet meer blij van, dan kan je body dat uiten in moeheid, spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn - you name it. Ook een zenuwachtig gevoel in je buik als je het over je werk hebt of het bijna tijd is om te vertrekken naar je werkplek kan een duidelijk signaal zijn. 

Je voelt je onzeker over je kunnen

Merk je dat je de laatste tijd alleen maar aan jezelf twijfelt wat betreft je werk? Alles lijkt mis te gaan en dat heeft alles te maken met jouw zelfvertrouwen. Ben je niet zo gelukkig met je werk en heb je dit soort gevoelens, dan is het wellicht tijd voor een nieuwe baan...

Je doet het alleen maar voor het geld

Het is logisch dat je werkt voor geld, niemand verwacht iets anders van je. Maar als je alleen maar bij je baan blijft om het geld, is het misschien tijd om je af te vragen of dit wel zo gezond is. Is er niet een andere, nieuwe baan waarbij je je gelukkig kunt voelen én je goed geld verdient? 

Je droomt eigenlijk over een andere carrière

Dit hoeven we denk ik niet uit te leggen, maar: follow your dreams, babe. 

Je verveelt je tijdens het werk

Jouw baan kan heel makkelijk en simpel zijn, maar dagelijks verveeld zijn: daar kun je niet blij van worden. Er zijn genoeg andere jobs die alles behalve saai zijn. Weg met die verveling. 

Je voelt je niet meer jezelf

Vragen de mensen om je heen zich al tijden af waar die leuke en spontane persoon is gebleven en is er verder éigenlijk niks ernstigs met je aan de hand? Dan kan het maar zo zijn dat je je passie en sparkle bent verloren door je huidige baan. Tijd om daar verandering in te brengen en een nieuwe baan te zoeken?