Zo haal je alles uit een trip naar New York City

Reizen door Esra

New York City, ook wel the city that never sleeps genoemd, is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika. De stad maakt de bijnaam zeker waar: er is altijd wel iets te doen. Ben jij van plan om een reis te maken naar New York City? Lees dan snel verder, want wij delen de leukste tips. Zo haal jij alles uit je reis!

Bezienswaardigheden in New York City

New York City kent ongeveer 8,5 miljoen inwoners en bestaat uit vijf wijken: The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island en Manhattan. In Manhattan zijn veel mooie buurten waar je door heen kunt lopen of fietsen, zoals de Greenwich Village dat bekend staat om haar lage gebouwen, vele tuinen en gezellige straten. Ook zijn er veel bezienswaardigheden die je als toerist gezien moet hebben.

Lees ook: waarom heb ik last van oorpijn tijdens het vliegen?

Het vrijheidsbeeld

Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid is het vrijheidsbeeld. Het beeld is wel 93 meter hoog. De Empire State Building is nog veel hoger, de top van de antenne ligt op 443 meter. Als je op de hoogste verdieping staat, oftewel de 102e verdieping, sta je op 381 meter hoogte. Je kunt dan genieten van een waanzinnig uitzicht.

9/11 Memorial

Een bijzondere bezienswaardigheid is het 9/11 Memorial. Dit zijn twee monumenten ter nagedachtenis aan de terroristische aanslagen op 11 september 2001, waarbij het World Trade Center werd vernietigd. Op de plek waar eerst twee grote torens stonden, staan nu twee grote vierkanten watermonumenten met de namen van alle slachtoffers in de randen gegrafeerd.

Brooklyn Bridge

Ben je in Manhattan, maar wil je wel eens zien wat Brooklyn allemaal te bieden heeft? Maak dan wandeling over de Brooklyn Bridge, de brug die Manhattan verbindt met Brooklyn. Wanneer je arriveert in Brooklyn kun je genieten van de vele gezellige eettentjes, galerijen en winkels. Een bezoek aan Williamsburg is ook een echte aanrader, deze wijk kent veel authentieke restaurants en koffiezaakjes.

Central Park

Hou je van fietsen? Fiets dan eens door Central Park: het groene hart van Manhattan. Fiets langs de prachtige Shakespeare Garden, de mooie Strawberry Fields en het indrukwekkende Belvedere Castle. Of neem een kijkje in de Central Park Zoo. Het is ook leuk om te gaan picknicken, lekker uit te rusten en te genieten van de frisse lucht. Als je meer van het centrum wil zien, kun je natuurlijk ook daar doorheen fietsen. Times Square is bijvoorbeeld heel indrukwekkend om te zien. Pas wel op, het is daar erg druk.

De verschillende wijken

Van de vijf wijken in New York City trekt Manhattan de meeste bezoekers, daar staan nou eenmaal de meeste bezienswaardigheden en hotels. Toch is het jammer om geen bezoek te brengen aan de andere vier wijken. Zo werd Brooklyn hierboven al even genoemd. Maar ook The Bronx is het bezoeken waard. In één van de iconische wijken vind je het echte Little Italy, vol met Italiaanse koffie- en eetzaakjes.

Queens is voor bezoekers vaak wat minder interessant, toch kun je er genoeg doen. Voor de kunstliefhebbers is er bijvoorbeeld het MoMA PS1, een onderdeel van het Museum of Modern Art. Een vaartocht naar Staten Island is op zichzelf al een hele ervaring, je vaart dicht langs het vrijheidsbeeld en je hebt een mooi uitzicht op de skyline van Manhattan. Ook in de wijk zelf is genoeg te zien en doen.

Activiteiten

Naast de bezienswaardigheden zijn er ook genoeg activiteiten. Maak bijvoorbeeld een helikoptervlucht over de stad. Dit is niet goedkoop, maar wel een ervaring die je niet snel vergeet. Ga je liever niet zo hoog de lucht in? Dan is het bezoeken van een sportwedstrijd misschien een leuk idee.

Eén ding is duidelijk: in New York City kun je je niet vervelen. Dus boek snel je reis en ga lekker genieten!