5x leuke vakantiebestemmingen op minder dan 6 uur rijden van Nederland

Reizen door Anjali

Mooie landschappen, pittoreske stadjes en lokale lekkernijen, je hoeft niet ver te reizen om mooie plekken te bekijken: in een paar uur rijden kun je al op een totaal andere plek zijn.

1. Waddeneilanden

We beginnen de reeks vakantiebestemmingen op eigen bodem: de Waddeneilanden. De TV-tas (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Scgiermonnikoog) is niet ver rijden én een bijzondere vakantie. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, neem de auto mee op de boot en ga van eiland naar eiland om veel verschillende stranden, duinen en dorpjes te zien!

2. Opaalkust

Vanuit Rotterdam kun je in 3,5 uur rijden bij de mooiste plekken van de Opaalkust zijn. Van de bekende havenstad Calais en de knusse badplaatsen Wimereux en Wissan, tot de witte krijtrotsen van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez. De Belgische en Franse grens blijft je verbazen.

3. Champagnestreek

In maximaal zes uur rijd je een heel ander landschap binnen: de Champagnestreek in Frankrijk. Deze regio bevat talloze wijngaarden, mooie kastelen en historische steden. Je kunt op genoeg plekken verblijven, maar het leukste is om een nachtje te slapen bij een Champagneboer!

4. De kust van Zuid Engeland

Via de Eurotunnel rijdt je in ongeveer 4 tot 5 uur Dover binnen. Hier wordt je begroet door prachtige krijtrotsen en hele mooie en fijne plekken langs de kust waar je heerlijk kunt eten en verblijven. Een echte parel!

5. Moezelstreek in Duitsland

De moezelstreek in Duitsland is ongeveer drie uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Met talloze kasteeltorens, gezellige steden, prachtige natuur en eindeloze wijnvelden is dit een perfecte plek als je niet té ver van huis wilt zijn.