De lekkerste snacks tijdens warm weer

Eten door Juliët

Sun is shining and so are you! Wat de zon wel allemaal niet met ons doet. Lekker zonnen en genieten van vrolijke mensen. Alleen bij de zomer horen natuurlijk ook heerlijke snacks. Wij hebben de lekkerste zomertussendoortjes voor je uitgezocht. Jummie!

Snacks voor het warme weer

1. Aardbeien met chocolade

Ja ja. met deze moeten we gewoon beginnen. Wie houdt er nou niet van chocolade met aardbeien? De zomer is niet voor niks het seizoen van aardbeien. Ze zijn heerlijk zoet en door dit te combineren met chocolade heb je gelijk een romantische en vooral zomerse snack. Laat de chocolade au-bain-marie smelten en dip je aardbeien erin. Even laten afkoelen en klaar! Ga jij voor wit, melk of puur?

2. Watermeloen partjes

Een heerlijke snack tijdens de warme dagen! Een klassieker, maar wel echt een dorstlesser. Heerlijk verfrissend en ook nog eens hartstikke lekker.

3. Brood met tzatziki

Denken jullie ook aan vakantie bij het eten van een broodje met deze dip? Wij in ieder geval wel. Maak je eigen tzatziki, serveer er een stokbroodje bij en klaar. Simpel, maar wel heel erg lekker.

4. Yoghurtrepen

Frozen yoghurt, maar dan als reep. Fantastisch! Deze repen zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is Griekse yoghurt, een snufje zout en ahornsiroop. Voor de topping gebruik je fruit naar keuze en om het af te maken kun je witte chocolade of munt toevoegen. Verdeel het mengsel over een bakplaat en laat het voor drie uur in de diepvries staan.

5. Whipped lemonade

Een glas limonade is al verfrissend, maar ken je ook de whipped lemonade? Limonade maar dan in een ander jasje. Zoals de naam al zegt is het opgeklopte limonade. Klinkt misschien erg gek, maar is het proberen zeker waard. Het is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook nog eens hartstikke lekker. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is limonade, gecondenceerde melk en sap van 1 citroen. Verder gebruik je ijsblokjes en citroenschijfjes om het drankje af te maken. Gooi de ingrediënten bij elkaar in de blender en klaar is jouw drankje. Cheers!

6. Nachos met guacamole

Deze snack is perfect voor op het terras, maar ook heerlijk om zelf te maken. Een echte late night snack tijdens de zomeravonden. Maak een schaal vol nachos en serveer dit met heerlijk zelfgemaakte Guacamole. Plet en meng avocado's met tomaten, uiten, knoflook, limoensap en verse koriander. Klaar is jouw Guacamole. Tijd om te serveren. Heerlijk romig en extra knapperig.