Say what? Burger King verwikkeld in rechtszaak door te kleine Whoppers

Eten door Jennifer

Voor sommige mensen is de iconische Whopper van de Burger King juist gigantisch vergeleken met de hamburgertjes van de McDonalds. Alleen vinden een aantal Amerikaanse klanten de grote burger véél te klein. Ze voelen zich flink in de maling genomen door de advertenties van Burger King en hebben de fastfoodketen dan ook aangeklaagd, waardoor ze momenteel een rechtszaak aan hun schort hebben hangen.

Rechtszaak tegen Burger King

De Burger King noemt hun iconische Whopper de burger "to rule them all" en kondigt het inderdaad aan als een grote burger. Hij oogt ook zeker groot. Het is voor velen een gigantische burger die je eigenlijk nooit normaal kan eten. Maar voor een aantal klanten in de Verenigde Staten is de burger dus blijkbaar niet groot genoeg. Dat vinden ze zo erg, dat de fastfoodketen in een rechtszaak is beland. De klagers beweren dat de Whopper in advertenties maarliefst 35 procent groter lijkt dan in werkelijkheid. Oh no! Op de reclamebeelden wordt de burger ook altijd afgebeeld met vlees en dressing, dat aan alle kanten van het broodje eruit hangt. Je weet wel, op zo'n manier waarvan het water je in de mond loopt. Yum. Alleen blijkt de werkelijke burger er heel anders uit te zien, volgens de klagers.

Whopper niet altijd hetzelfde

De Burger King zelf denkt echter dat de klagers geen punt hebben. Volgens de fastfoodketen zijn ze niet verplicht om elke Whopper hetzelfde te maken als die ene burger op de advertentie, zo vertellen ze aan omroep BBC. Daarnaast zijn ze er zeker van dat de flame-grilled beef patties uit de reclame, ook worden gebruikt in de miljoenen Whopper-sandwiches die door heel de VS worden geserveerd.

De aanklacht werd overigens al een jaar geleden gedaan. De rechtszaak is nu doorgeschoven naar een hogere rechtbank, zodat de jury een uitspraak kan doen. Het is aan hen om te vertellen "wat redelijke mensen denken".

Het is niet de eerste keer dat een fastfoodketen wordt aangeklaagd om te kleine burgers. Zo kwamen in het verleden ook al concurrenten McDonalds, Taco Bell en Wendy's in een rechtszaak terecht door soortgelijke beschuldigingen.

Lees ook: Kikkerbillenburgertje iemand? Dit zijn de opmerkelijkste hamburgers ter wereld