Huilen tijdens het snijden van uien? Met deze lifehack niet meer

Eten door Anjali

Uien aan het snijden?Dab zijn de tranen die rollen niet meer te vermijden. Gelukkig kunnen we al onze handige tips tegenwoordig op het internet plaatsen, dus bij deze: zó hoef je niet meer te huilen. Als je uien aan het snijden bent, tenminste.

Zwavelstof

Een zwavelachtige stof komt vrij bij het snijden van uien. Het vocht in je ogen trekt de zwavelstof aan, wat het een zwavelzuur maakt en jij begint met janken. Als je nu met je handen in je ogen wrijft mak je het alleen maar erger, want op je handen zit diezelfde zwavelstof. Om het huilen te voorkomen kun je een duikbril opzetten of je tong uitsteken om de stof naar een andere vochtige plek te trekken, maar als je voor je date aan het koken bent schrik je die daar nog meer mee af dan wanneer je gewoon huilt.

Bevriezen

Bijna elke recept begint wel bij het snipperen van een ui, dus ontwijken lukt bij deze situatie niet. Zoals veel gevallen is voorkomen beter dan genezen, dus zit de oplossing 'm hier in de voorbereiding. Leg de ui vijftien minuten voor het snijden even in de vriezer, want door de kou wordt het enzym dat ze zwavek vrijlaat gedeactiveerd. Zo kun je zonder zorgen - en tranen - je uien snijden. Wanneer je ze in de pan gooit, ontdooien ze toch weer. Heb je te veel gesneden? Bewaar de snippers dan in de vriezer: zo zijn ze langer houdbaar.