Dit zijn de lekkerste hapjes voor op de borrelplank

Eten door Chloe

Ben jij gek op lekker borrelen met vrienden en familie? Dat snappen we bij Ze helemaal! Naast dat dit heel gezellig is, is het ook heerlijk om verschillende hapjes te proberen. Maar wat zijn nou de perfecte borrelhapjes? Dan vertellen wij je hier.

Kaas

Als er iets is wat niet mag ontbreken op een borrelplank dan is het wel kaas. Op een toastje, een stokbrood of gewoon lekker los uit de hand: het kan allemaal. Daarbij heb je ook zo veel verschillende kaassoorten dat er voor iedereen wel iets is wat lekker is. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe schimmelkaas, mozzarella, port salut of natuurlijk gewone blokjes jonge of oude kaas.

Worst

Als de kaas er ook al ligt, dan mogen de worstjes natuurlijk ook niet ontbreken op de borrelplank. Dit maakt namelijk een heerlijke combinatie. Een gewone leverworst, wat salami of een heerlijk stuk chorizo: er is voor ieder wat wils!

Toastjes of brood

Een heerlijk robuust stokbrood, een lekker toastje of crackertjes: hier kan je al je lekkere hapjes opsmeren. Zo kan je bijvoorbeeld ook een lekkere eiersalade of een toastje met filet americain maken. Wil je een wat luxere plank? Kies dan voor een wat duurder stokbrood. Geloof ons: het is het waard.

Frituur hapjes

Een paar lekkere hapjes uit de frituurpan of airfryer zijn natuurlijk ook heel erg lekker. Denk bijvoorbeeld aan oerhollandse bitterballen, kaasstengels of kipkluifjes. Tegenwoordig heb je zo veel verschillende hapjes. Kijk dus vooral ook eens verder dan de dingen die je altijd koopt.

Wrap rolletjes

Zin om zelf iets te maken? Maar dan lekkere rolletjes van wraps en snijd deze in stukjes. Hier kan je van alles in doen. Denk bijvoorbeeld aan kipfilet met pesto of zalm met roomkaas. Even wat anders dan de standaard borrelhappen.

Bruchetta

Ook een bruchetta is natuurlijk heerlijk voor op de borrelplank. Dit kost heel weinig tijd en is ontzettend lekker. Je kan er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld nog wat extra dingen aan toe te voegen zoals mozzarella of anjovis.

Ham met meloen

Dit is de perfecte hap voor een zomerse borrelplank. Heerlijk verfrissend en ontzettend lekker. Kies een meloensoort die je lekker vindt en rol hier bijvoorbeeld serranoham omheen. De combinatie van de zoute ham met de zoete meloen zorgt voor een heerlijke smaak.

Groenten

Wil je het iets gezonder aanpakken? Dan is een plank met snoepgroenten natuurlijk ook hartstikke lekker. Vooral als je er wat hummus bij zet waar je het lekker in kan dippen is het één groot feest!