5x dingen om te eten voor een gezonde vagina

Eten door Anjali

We doen er alles aan om het 'daar beneden' lekker te laten ruiken en er goed uit te laten zien, maar het belangrijkste is dat ze gezond moet zijn. Denk hierbij aan een juiste dosis bacteriën en de goede zuurgraad. Wist je dat je je vagina ook een handje kunt helpen door bepaalde soorten voedsel? De meeste dingen staan waarschijnlijk al op je boodschappenlijstje.

Soms kan eten en drinken bijdragen aan een gezonde vagina, en wij vertellen je met alle liefde welke producten dit zijn.

1. Water

Heel erg verassend is het misschien niet, maar het is zeker belangrijk: drink genoeg water. We weten al dat het goed is voor je haar, je huid, je organen en voor de dorst, en nu dus ook voor je vagina. Hydratatie is erg belangrijk omdat de vagina een oppervlak van slijm is. Drink dus elke dag een aantal liter water en de membranen van je vagina blijven kerngezond.

2. Cranberries

Voel je een blaasonteking opkomen? Drink een cranberrysapje: de stekende pijn zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook voor de vagina blijkt cranberry heel gezond te zijn. Die ligt natuurlijk dichtbij de blaas, dus zo gek is het eigenlijk niet. De PAC-moleculen in cranberries helpen infecties van de urinewegen te voorkomen. Helaas werkt het drinken van cranberrysapjes niet zomaar; je zult hele cranberries moeten eten om effect te hebben.

3. Avocado

Is er ook iets waar avocado niet goed voor is? Ze zitten boordevol plantaardige vetten en vitamines die goed zijn voor heel veel dingen, zoals het verkleinen van de kans op hartziekten en beroertes. Ook zijn deze vetten en vitamines goed voor je poes: ze helpen namelijk met het vochtig houden en sterker maken van de vaginale wanden.

4. Zalm

Ook zalm is rijk aan gezonde vetten. Het helpt je vloedspiegel te balanceren, wat erg nodig is om ervoor te zorgen dat je pH-waarde niet van slag raakt. Ben je vega(n)? Naast zalm kun je ook kiezen voor amandelen. Hier zitten namelijk net zo veel voordelen aan.

5. Bladgroente

Bladgroente als sla en spinazie kunnen ervoor zorgen dat je bloed wordt gezuiverd en beter kan circuleren. Dit kan voorkomen dat je vagina veel te droog wordt. Vooral donkere bladgroenten zitten vol voedingsstoffen en gezonde vitaminen. Neem daarom even de tijd om een lunchsalade te maken. Dan krijg je die voedingsstoffen ook weer binnen.