Dit zijn de meest bijzondere (en lekkere) dingen voor op je borrelplank

Eten door Britt

Gezellig met vrienden of familie kletsen over van alles en nog wat, onder het genot van een heerlijke borrelplank. Wij krijgen er geen genoeg van. Jij wel? Om nou elke keer dezelfde soort borrelplank op tafel te zetten… Speciaal voor jouw volgende date night, tips voor een lekkere en spectaculaire borrelplank.

Eén land op jouw borrelplank 

Weet je niet waar je moet beginnen en ben je niet zo creabea? Kies dan een land met jouw favoriete gerechten uit. Denk aan Mexico (lekkere taco’s) of Italië (Ja, wat is niet lekker uit Italie?). Of kies een land waar jullie een vakantie voor hebben geboekt dit jaar, om alvast in de stemming te komen. Nu kan je de mooiste en lekkerste borrelplanken creëren, die qua smaak en stijl goed bij elkaar passen.

Alles één kleur

Wil je vrienden en familie verrassen met een spectaculaire borrelplank? Kies dan voor een kleurthema en zet een volledige gele, roze of blauwe borrelplank op tafel. Met de kleur groen zet je een lekkere en gezonde borrelplank op tafel met veel groente en lekkere dips. De kleur rood zorgt weer voor een hele andere soort borrelplank: een zoete, met veel fruit en misschien zelfs snoep.

DIY-borrelplank

Het maken van borrelplanken kost veel tijd en daar heb je natuurlijk niet altijd zin in. Dan is de ‘do it yourself’ borrelplank de beste optie. Taco’s maken of de gasten zelf hun eigen taco laten vullen? Zelf in de keuken hamburgers bouwen of gezellig met z'n allen hamburgers bouwen? Supergezellig en ook handig voor de moeilijke eters onder ons. Liever geen tomaat op je hamburger? Geen probleem, want je pakt zelf je favoriete ingrediënten.

@nininorii

Lekkere boterplank 

Wil je heel iets anders? Kies dan voor een boterplank. Ja, je leest het goed. Een boterplank is een plank met boter met daarop allerlei lekkere ingrediënten. Denk aan: zeezout, citroenrasp, verse koriander, rode ui, eetbare bloemen en honing. Daarnaast serveer je een heerlijk stuk brood en dippen maar. Leuk als voorgerechtje of als bijgerecht, naast je andere borrelplank.

@justine_snacks

Heerlijk zoet 

Als je een borrelplank voor je ziet, denk je aan worst, kaas en druiven of aan andere hartige variaties. Laten wij niet de zoete borrelplanken vergeten! De avond eindigen met wafels, gedoopt in Nutella met aardbeien of s'mores, de Amerikaanse snack gemaakt van marshmallow, chocolade en een koekje. Heerlijk en een leuk einde van een gezellige avond vol met verschillende borrelplanken.

Lees ook: Zo maak je de beste borrelplank