Dus? daarom zien de hamburgers er op de foto altijd zo goed uit

Eten door Sabine

Een keer in de zoveel tijd zetten we allemaal maar wat graag onze tanden in een vette hamburger. Maar wanneer we er dan eentje bestellen, ziet-ie er altijd uit als 'het lelijke zusje' van het exemplaar op de foto. Hóe kan dat?!
 
Zeker wanneer je naar de hamburgerreclames van Burger King of McDonald's op tv kijkt, loopt het water je in de mond. Het valt je echter meteen op dat ze er op je beeldbuis toch echt een stuk appetijtelijker uitzien dan wanneer jij een exemplaar krijgt voorgeschoteld. Op tv lijkt het een hele dikke burger te zijn waar je amper een hap van kunt nemen omdat hij zo groot is. Maar wanneer jij je kartonnen verpakking opent, is je burger een stuk dunner en valt-ie half uit elkaar. Hoe dan?!
 

Verschil
Op de videowebsite Vimeo laat 'Minky Le' in zijn video zien hoe het kan dat een hamburger op de foto van fastfoodketens er altijd zo mooi uitziet, meldt HLN. Eerst knutselt hij zelf een normale, eetbare hamburger in elkaar. Ziet er erg lekker uit, daar niet van, maar echt een modelburger is het niet. Daarna stelt hij een picture perfect hamburger samen. De ingrediënten zijn alleen net iets anders. 

 
Golfpapier, watten en speldjes
De tweede hamburger die Minkhy maakt, bevat misschien wel echt alle ingrediënten om een fatsoenlijke hamburger in elkaar te flansen, maar het daadwerkelijk eten zouden we niet aanraden... Deze delicatesse bevat namelijk ook een paar niet-eetbare ingrediënten. Zo rust de burger op een bedje van golfpapier, is de burger voorzien van een likje verf, is aan de sla een aantal speldjes toegevoegd en is het geheel topped with een paar verse watten. Heerlijk! 


Food stylen 
Minkhy volgde een tweedaagse food styling cursus van food styliste Denise Vivaldo. Zij leerde hem de fijne kneepjes van het vak en aan de hand daarvan ging hij aan de slag. Zoals je wel kunt zien, is het nog een heel werkje om het stukje vlees mooi te presenteren. En ja, hoewel het oog ook wel wat wil, vinden we het toch ook wel een pré dat je de burger ook kunt eten. In dit stukje voedsel zouden wij onze tanden in ieder geval niet zetten... 

Ben jij verrast door Minkys openbaring?