Heart Attack Grill: Het ongezondste restaurant ter wereld

Eten door Madelon

Eten bij de Mac ongezond? Forget it! Na het lezen van dit artikel eet je liever een Big Mac, dan dat je naar dit restaurant moet gaan voor je diner. Wij presenteren u: de Heart Attack Grill, het ongezondste restaurant ter wereld!

De Heart Attack Grill is een (hoe kan het ook anders) Amerikaans restaurant, gevestigd in Las Vegas. Twee andere vestigingen, in Chandler (Arizona) en in Dallas (Texas) zijn inmiddels al gesloten, maar de nog bestaande vestiging draait op volle toeren. 

Het restaurant heeft een ziekenhuisthema. Ga je er eten, dan ben je geen klant, maar een patiënt. Je wordt ?onderzocht? (bediend) door ?verpleegsters? (serveersters), die in nietsverhullende pakjes rondlopen (gelukkig staat er in de disclaimer op de website vermeld dat de verpleegsters geen daadwerkelijk opgeleide zusters zijn. Je zou al bijna denken?). Maar de verwennerij houdt daar nog niet op: weeg je meer dan 159 kilogram, dan eet je helemaal gratis!

Het menu
Maar wat eet je dan precies? Op het menu staat een gevarieerd aanbod met de meest ongezonde dingen die je je kunt bedenken.

Heb je trek in een burger? Dan kun je kiezen uit een ?Single Bypass Burger?, ?Double Bypass Burger?, ?Triple Bypass Burger?, ?Quadruple Bypass Burger?, ?Pendruple Bypass Burger?, ?Sextuple Bypass Burger?, ?Septuple Bypass Burger? en de ?Octuple Bypass Burger?. Al deze broodjes hebben maar liefst 230 tot 910 gram vlees. De grootste bevat om precies te zijn 33.000 kilojoule, wat overeenkomt met ongeveer 9,982 kilocalorieën. Een recordje: de meest calorierijke burger ter wereld, volgens het Guinness Book of World Records! 

Wil je frietjes? Dan zul je ongetwijfeld gaan genieten, de ?Flatlines Fries? worden namelijk gebakken in reuzel. Ook voor je dagelijkse dosis nicotine kun je bij de Heart Attack Grill terecht: zonder filter geniet je optimaal van je tabakstaafjes.  Lightproducten staan uiteraard niet op de kaart, maar met een ?Butterfat Shake? of een ?Full Sugar Coke? is je dorst ook prima te lessen. 
Het principe

De reden dat het restaurant deze ongezonde troep - ja, dat mogen we wel zeggen - serveert, is het feit dat diëten vrijwel nooit werken. Nooit meer een jojo-effect wanneer je dit restaurant bezocht hebt, je bent na een bezoekje namelijk gegarandeerd een gewoonte rijker. De gewoonte van caloriearm voedsel is zó moeilijk vol te houden (oké, daar hebben ze een punt), de gewoonte van caloriebommen als deze burgers zijn jezelf véél makkelijker aan te wennen!

De Heart Attack Grill wil daarnaast betaalbaar blijven voor iedereen. Bij ieder gerecht houden zij het budget van klanten in gedachten, wat dan ook de reden is dat klanten boven de 159 kilo gratis eten. Hoe vaker je eet bij dit restaurant, hoe eerder je dit streefgewicht bereikt? Heel sympathiek! 

Kijk voor meer informatie over dit heerlijke restaurant op de website. En laat het ons weten als je er ooit een bezoekje aan brengt!

Zou jij ooit willen eten bij de Heart Attack Grill?