Scandinavian sleep method: slaaptrucje voor koppels

Sport & gezondheid door Lien

Het is heerlijk om aan het einde van de dag je bed in te duiken en lekker in slaap te doezelen. Met dit slaaptrucje speciaal voor koppels wordt die nachtrust nog fijner.

De Scandinavian sleep method

Er is niets zo ontspannend als aan het einde van de dag samen met je geliefde in slaap te vallen. Hoe gezellig dit ook is, soms kan het knusse samen slapen een goede nachtrust in de weg staan. Herken je dit? Jij houdt van warmte, terwijl je partner eerder een koukleum is - of andersom. Dit temperatuurverschil zorgt ervoor dat je woelend wakker ligt en een stukje comfort mist. Nu is er een trucje dat ervoor zorgt dat je daar geen last meer van hebt, namelijk: de Scandinavische sleep method. Deze truc maakt dat zowel jij als je partner weer heerlijk in slaap kunnen vallen.

Zo werkt het

De Scandinavian sleep method draait om een simpele aanpassing die ervoor zorgt dat zowel jij als je partner comfortabel in slaap kunnen vallen. De truc is simpeler dan simpel. Hoe verbeter je jullie nachtrust? In plaats van één groot dekbed te delen, schaf je twee afzonderlijke dekbedden aan. Misschien ben jij de koukleum van de twee en wil je onder een dik, warm dekbed liggen. Of als je het snel te warm hebt, kies je voor iets luchtigers. Doordat jullie je door middel van deze methode meer instellen op jullie eigen gewenste temperatuur in de nacht, vallen jij en je partner als een blok in slaap. Deze simpele truc maakt een wereld van verschil voor jullie nachrust.

Meer lezen: Nachtrust verbeteren met deze handige tips

Conclusie

De Scandinavische slaapmethode biedt een slimme en praktische oplossing voor koppels die samen willen slapen en hun nachtrust willen verbeteren. Door te kiezen voor individuele dekbedden kunnen jij en je partner genieten van een fijne, ononderbroken slaap. Je voorkomt dat je moeilijker in slaap valt doordat je het te warm of koud hebt of dat je 's nachts wakker wordt van een ongewenste temperatuur.