Kijkers steunen Tamara na bizarre conflict met Martijn in B&B Vol Liefde: "zo laat je een vrouw niet vertrekken!"

Media door Jennifer

Soms kan de sfeer van de ene op de andere dag in één keer omslaan. Dat is letterlijk gebeurd in de Bed & Breakfast van Martijn in B&B Vol Liefde. Waar hij en zijn laatste potentiële liefde Tamara het eerst heel leuk hebben met elkaar, verandert de sfeer na een gesprek volledig om. Ineens gunnen ze elkaar geen enkel woord, wat zorgt voor een bizar pijnlijk en koud afscheid in het veel te warme Thailand. Het belooft een interessante reünie-aflevering!

Martijn & Tamara in B&B Vol Liefde

Na een aantal mislukte matches in zijn Bed & Breakfast lijkt het met Tamara in eerste instantie goed te gaan. Al meteen na de ontmoeting is Martijn wel gecharmeerd van haar en hij noemt haar zelfs "een vrouw waar hij op kan vallen". Kijkers zien ook hoeveel aandacht hij haar probeert te geven, door bijvoorbeeld samen op date te gaan in de dierentuin. De twee vinden het niet lastig om openhartig te zijn over elkaars verleden. Zo vertelde Martijn haar over zijn opvallende litteken in het gezicht. Vervolgens praat Tamara later openlijk tijdens de dierentuin-date over haar verleden, waarin ze een zeldzame blindedarmkanker kreeg. Gelukkig is ze inmiddels officieel schoon verklaard en hoeft ze alleen elke drie maanden terug voor een controle. Martijn is erg blij voor haar.

Dat de twee zo persoonlijk met elkaar zijn geworden, laat zien dat ze allebei wel op zoek zijn naar de diepere connectie. Al komt het wel meer vanuit Tamara's kant. Volgens haar vraagt Martijn te weinig terug, iets wat we trouwens vaker zien tijdens dit seizoen van B&B Vol Liefde. Misschien dat Martijn inmiddels tóch denkt: ze komt te dichtbij. In aflevering 29 barst namelijk ineens de bom en is de fijne sfeer totaal omgeslagen. Tamara verlaat uiteindelijk zelfs zijn Bed & Breakfast zonder één woord te zeggen. En Martijn laat dit gewoon toe.

Lees ook: Aha! Zo komt Martijn uit B&B Vol Liefde aan het opvallende litteken in zijn gezicht

Pijnlijk afscheid in stilte

Het besluit van Tamara om te vertrekken uit Bed & Breakfast Say Cheese in Thailand komt na een nogal verhit gesprek tussen haar en Martijn. Het begint zo ongeveer wanneer Martijn zich afvraagt of ze het naar haar zin heeft. Tamara zegt van wel, maar hij heeft toch zijn twijfels. Waarom? "Ik zie je niet stralen," zegt hij. Daar reageert Tamara lekker ad-rem op: "Jij wel dan?" Daarna uit ze meteen haar emoties, dat hij haar dan maar gewoon moet wegsturen. Als hij toch denkt, dat ze het niet leuk vindt bij hem. Maar dat wil hij niet. Hij vraagt zich vooral af, waarom het zo stil was in de auto terug vanuit de dierentuin. "Het was een lange dag. Ik heb amper wat gegeten," begint Tamara. "Wat heb ik gegeten op de hele dag? Vier happen rijst?" Daar reageert Martijn dan weer op, dat ze iets hadden kunnen eten. Alleen vond Tamara het eigenlijk ook veel te warm, waardoor ze amper trek had in iets. Het lijkt alsof er bepaalde onderliggende frustraties zitten in het gesprek, want later knapt er ineens iets. Ze lopen allebei weg richting hun eigen kamers.

Sinds dat moment blijft het compleet stil tussen Martijn en Tamara. Zelfs wanneer Tamara uiteindelijk vertrekt uit de Bed & Breakfast, gaat ze in stilte weg met haar koffers. Ouch. Daarvoor gaf ze tijdens een reflectiemoment aan, dat ze eigenlijk beter als klant naar Thailand had moeten komen. "Dan denk ik dat hij misschien wel geluisterd had," zegt ze. "Want schijnbaar luistert hij beter naar klanten dan naar mensen die hij zelf uitnodigt." De kijkers zijn wel heel blij met haar beslissing om gewoon voor zichzelf te kiezen. Sommige vinden het zelfs geweldig, hoe Tamara gewoon wegloopt zonder omkijken:

Hereniging tijdens reünieaflevering?

Dat Martijn niets meer tegen haar zegt tijdens het afscheid, heeft te maken met een gevoel van eigen eer behouden. "Ik heb mezelf ooit beloofd om mezelf nooit te verloochenen. En ook in dit niet," vertelt hij. "En ik weet niet wat het is. Ik zat nog heel even te denken om netjes afscheid te nemen, maar nee. Ik kan het niet." Toch blijkt hij achteraf wel boos op zichzelf. Hij vindt het vervelend, dat ze geen normaal gesprek hebben kunnen voeren. "Als het zo eindigt is het alleen maar heel erg triest. En ik denk van: heb ik dingen verkeerd gezien of niet verkeerd gezien?" Hij realiseert zich in gesprek met een vriend, dat hij zich niet van zijn beste kant heeft laten zien. Hij hoopt ook op nog een gesprek met Tamara, misschien wel tijdens de reünieaflevering. Al lijkt het erop dat de kijkers het prima vinden, als het niet goed afloopt tussen 'hork' Martijn en de veel te lieve Tamara.

Lees ook: Nog meer B&B Vol Liefde: nieuwe seizoen krijgt ook een speciale reünie-aflevering