B&B Vol Liefde-Petri zorgt voor ongemakkelijke date met Thomas: "vind jouw uiterlijk niet aantrekkelijk"

Media door Jennifer

Tv-kijkers zjin inmiddels wel wat gewend dankzij populaire realityprogramma's als Lang Leve De Liefde en First Dates. Ook in B&B Vol Liefde kan het er nog weleens ongemakkelijk aan toe gaan. Vooral B&B-eigenaar Petri zorgt regelmatig voor een hoop ongemak door haar kille houding. Wat begint als een prima date met Thomas, eindigt toch wel op een awkward manier zodra de snerende opmerkingen voorbijkomen. Ouch.

Petri in B&B Vol Liefde

Eindelijk leek het erop dat er hoop was voor Petri in B&B Vol Liefde. Ze heeft inmiddels haar laatste vrijgezelle man ontmoet, Thomas, waarmee het meteen klikt tijdens de ontmoeting. Alleen gaat het inmiddels toch wat moeizamer tussen de twee. Het komt vooral door Petri's kille houding, die nu ook de laatste man een beetje tegenhoudt. Al is Thomas wel érg geduldig en hij lijkt niet snel te willen opgeven. Zelfs wanneer de B&B-eigenaar tijdens een avondje op de bank hem als het ware wegduwt, wil hij de dag erna nog wel samen uiteten. Volgens Petri kwam hij overigens te dichtbij. Wel mocht hij haar nog een kusje geven, op de wang weliswaar. Toch hebben een hoop kijkers op socialmediakanaal X (voorheen Twitter) medelijden met de 64-jarige ICT'er. Sommige vinden dat Thomas hard moet wegrennen, omdat hij volgens hen veel beter verdiend. "Elsa zou jaloers zijn op deze koudheid van Petri," schrijft een kijker.

Ongemakkelijke date met Thomas

Het etentje in het restaurant wordt uiteindelijk wel een vrij ongemakkelijke date, zien we in aflevering 28 van B&B Vol Liefde. Al in de auto onderweg naar het restaurant laat Petri zien, dat ze graag vragen stelt. Ze is natuurlijk ook een docent van beroep, dus ze is wel wat gewend. En tijdens het etentje houdt ze zich dan ook zeker niet in. Ze waarschuwt hem zelfs even van tevoren: "Hé, jij weet dit nog niet. Maar altijd als we zo rustig aan tafel zitten, doe ik even een vragenuurtje." Wanneer ze hem vervolgens vraagt of hij er klaar voor is, reageert hij grappend: "Kom maar, juf." Thomas is dus nog steeds wel de persoon, die haar tegengas durft te geven. Ook vindt hij het fijn, dat Petri zo eerlijk durft te zijn tegen hem. Zo zegt ze hem maar gewoon direct, dat ze niet iemand zoekt om samen mee de Bed & Breakfast te runnen. Iets wat Thomas in eerste instantie wel had gewild. Hij noemt zichzelf ook een ondernemer.

Vervolgens wordt het alleen wel erg ongemakkelijk, zodra Petri nóg meer eerlijkheid in de strijd gooit. Eerst is het Thomas die reageert op de vraag van Petri, of hij haar aantrekkelijk vindt. Dat vindt hij, dus hij is vervolgens natuurlijk even nieuwsgierig of het ook wederzijds is. "Dat vind ik moeilijk," antwoordt ze. "Voor mij zit aantrekkelijkheid niet alleen in het uiterlijk. En jouw uiterlijk vind ik op het eerste oog niet aantrekkelijk." Ouch. Ondertussen zit Thomas gewoon lekker door te eten, terwijl hij wat hummend reageert. "Maar ik heb ondertussen geleerd, dat je gewoon iets verder moet kijken," gaat ze verder. "En als jij iemand heel leuk vindt, om wat voor reden dan ook, dan ga je bij iemand ook aantrekkelijke dingen zien."

Snerende opmerkingen

De snerende opmerkingen van Petri doen heus wel iets met Thomas, vertelt hij tegen de camera. "Ik ben op een bepaalde leeftijd, dat je ook geen Tom Cruise meer bent," reageert hij. Gelukkig vindt ze hem wel echt een leuke man "met humor en een hele hoop leuke eigenschappen". Ook geeft Petri in het begin van de aflevering wel aan, dat ze zeker lichamelijk durft te zijn met een man. "Maar niet bij iemand die ik nog maar kort ken en waarbij ik niet meteen vlinders voel," legt ze uit. Het helpt dan waarschijnlijk ook niet mee, dat Thomas - net als de andere vrijgezelle mannen - weinig vragen terugstelt. Al snappen kijkers wel, waarom dat telkens niet gebeurd bij zo'n vrouw als Petri:

Geduldige Thomas

Desondanks hebben sommige kijkers nog steeds hoop in een goede afloop tussen Petri en Thomas. Zo denkt een kijker dat Petri gewoon veel te lang alleen is geweest, waardoor ze lang alles zelf heeft moeten doen. "Dan is het lastig om ineens weer een man om je heen te hebben, denk ik," schrijft de kijker op X. Een andere kijker ziet in, dat Thomas wel iemand is met veel geduld. Deze kijker heeft eigenlijk maar één boodschap aan de B&B-eigenaar: "Grijp 'm, Petri!"

Lees ook: Aha! Zo komt Martijn uit B&B Vol Liefde aan het opvallende litteken in zijn gezicht