Ah oh! Disney+ gaat Netflix achterna: streamingdienst wil delen van account ook aanpakken

Media door Jennifer

Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende streamingdiensten, dat het moeilijk is om zelf geabonneerd te zijn op alles. Dat terwijl overal wel iets leuks staat. Zucht... Gelukkig hebben we daar vrienden en familie voor, waarmee we accounts kunnen delen. Al wordt het ons steeds lastiger gemaakt. Na Netflix wil namelijk ook Disney+ het delen van accounts gaan aanpakken. Balen!

Disney+ wil delen van account aanpakken

Dankzij de streamingdiensten kunnen we elke dag met één druk op de knop heel makkelijk nieuwe series, films en muziek ontdekken. Alleen zijn er vervolgens wel een heleboel verschillende streamingkanalen, die allemaal weer andere dingen aanbieden. Hierdoor hebben we als consument soms bijna alles nodig, waardoor het kostenplaatje wel erg hoog wordt. Het is dan ook geen verrassing, dat veel mensen hun streamingdienstaccount delen met elkaar. Het maakt het leven gewoon een stuk makkelijker en goedkoper. Alles is al duur genoeg!

Alleen wordt het door de streamingdiensten helaas steeds moeilijker gemaakt om een account te delen. Eén van de populairste streamingdiensten Netflix was de eerste, die het delen van een account aanpakte. Sinds mei 2023 kunnen alleen mensen een account delen, wanneer ze op hetzelfde huisadres wonen. Om je account te delen met iemand buiten het huishouden, moet je iets meer betalen voor een extra account. Of course waren de abonnees hier helemaal niet blij mee, maar andere streamingdiensten blijkbaar wel. Zo gaat Disney+ zijn concurrent nu kennelijk achterna. Ook zij willen het delen van accounts gaan aanpakken. Ah oh!

Lees ook: Deel je je Netflix abonnement? Dit is hoeveel het jullie extra gaat kosten

Daling abonnees

Waarschijnlijk wil Disney+ het delen van accounts aanpakken, doordat het last heeft van een daling in abonnees. Eerder kondigden ze ook al aan, dat er een nieuw, goedkoper abonnement aankomt met advertenties. Je betaalt daarvoor dus minder, maar krijgt in ruil wel reclames tijdens het kijken. En nu laten ze ook weten, dat het binnenkort niet meer mogelijk is om je account te delen. Dit kondigden ze aan tijdens de bekendmaking van hun kwartaalcijfers. "We onderzoeken momenteel actief manieren om het delen van accounts aan te pakken en de beste opties voor betalende abonnees om hun accounts te delen met vrienden en familie," zei Disney-baas Bob Iger.

We kunnen dus nog even genieten van elkaars account op Disney+. Maar later dit jaar zullen de nieuwe, strengere regels waarschijnlijk wel ingaan. Het heeft hoe dan ook zeker grote voordelen voor de streamingdienst. Zo zag Netflix de abonnees in de Verenigde Staten stijgen, nadat het delen van je account verboden werd. Kaching!

Lees ook: Nostalgie! Seizoen 4 van High School Musical-serie wordt een échte reünie met oud-acteurs