Highlighter aanbrengen: deze plekken wil je niet vergeten

Make-up door Lien

Er bestaan talloze, supersimpele trucjes om je highlighter wat effectiever aan te brengen. Wil je meer glans op je gezicht? Pas dan een van deze technieken toe.

Trucjes met highlighter

Highlighter is een enorm veelzijdig product. Dat bewijzen deze handige tips! We verzamelden de beste manieren waarop je het kunt aanbrengen. Dit zijn ze:

1.      Breng het aan in je binnenste ooghoeken. Dit geeft je een frisse, wakkere uitstraling. Perfect voor wanneer je een nachtje niet zo goed geslapen hebt. Voordeel: deze truc kost zo weinig tijd dat je gerust nog een keertje op snooze kunt drukken.

2.     Breng het aan op je cupidoboog. Dit is het lijntje van je bovenlip. Door hier wat highlighter te zetten creëer je een optisch vollere pout. Draag je ook een lipproduct? Kies dan een highlighter in een matchende tint (warm of koud).

3.    Breng het aan op je oogleden. Oogschaduwpaletten hoef je niet meer apart aan te schaffen als je van een beetje glans houdt. Voeg dit toe het in het midden van je ooglid voor een vergroot effect.

4.    Breng het aan onder je blush. Gebruik hiervoor wel een liquid variant, anders gaat je make-up korrelen. Je blend het als het ware met een vloeibare blush. Zo krijg je glowy wangen zonder dat de kleur vervaagt.

5.    Breng het aan onder je foundation. Gebruik je een foundation? Dan kan je het ook hieronder aanbrengen. Tip: doe dit niet als je van nature een vettere huid hebt, dan kan je het misschien te veel vinden glanzen.

6.    Breng het aan in combinatie met een gezichtsolie. Dit zorgt voor een zachtere glans, zonder te veel glitter. Zo krijg je niet dat make-upperige gevoel, maar wel een subtiel glow.

Meer lezen: Retinol: zo breng je dit skincare ingrediënt aan

7.     Breng het aan middels de spotlight truc. Ga recht onder een fel licht staan en kijk in de spiegel welke specifieke plekken oplichten. Deze lenen zich perfect voor het aanbrengen van glans.