Metabolisme versnellen: zo doe je dat

Lichaam door Lien

De meest effectieve manier om je metabolisme te versnellen is door je spieren aan het werk te zetten. Je spieren verbruiken enorm veel energie, zelfs in ruststand. Verder zijn er nog talloze andere manieren om je stofwisseling een boost te geven. Dit zijn ze!

Beweging in de ochtend

Het beste moment om een bezoekje aan de sportschool te brengen is vroeg in de ochtend. Dit heeft het meeste effect en kan zelfs de hele dag doorwerken op je stofwisseling. Ook als je ’s ochtends geen tijd hebt om te sporten, kan je met een paar kleine veranderingen al een verschil maken: neem bijvoorbeeld de fiets naar je school of werk. Werk je thuis? Dan kan je ervoor kiezen om de dag te starten met een wandeling.

Meer water drinken

Hydrateren is voor talloze lichaamsprocessen essentieel en ook je stofwisseling is erbij gebaat! Een lichaam dat hydratatie mist, kan al snel een langzamer metabolisme ontwikkelen. Vergeet dus niet om genoeg water te drinken vandaag. Als je het fijn vindt om meer calorieën te verbranden is het raadzaam om in ieder geval 1,5 liter per dag te drinken. Groene thee of water met smaak telt ook mee voor je hydratatie.

Drink groene thee

Als je dan toch bezig bent met hydrateren, kies dan voor groene thee. Dit bevat namelijk plantaardige flavine-bevattende eiwitten. Deze versnellen het proces van vetverbranding. Verwacht geen wereld van verschil met deze techniek, maar zie het als een extra hulpmiddeltje.

Meer lezen: Zelfbruiner egaal aanbrengen op deze 3 manieren

Vaker eten

Drie keer per dag een grote maaltijd is misschien een beetje achterhaald: je metabolisme vertraagt daardoor. Op minder momenten eten traint je stofwisseling om vooral lekker rustig aan te doen. Wil je het juist versnellen? Eet dan vaker op de dag. Verdeel kleinere porties op meer momenten om zo je vetverbranding te stimuleren.