Verbrand? Zo genees je je huid snel

Lichaam door Lien

Tijdens de zomermaanden schiet het er al snel bij in om genoeg SPF te gebruiken. Een verbrande huid is allesbehalve gezond en voelt ook nog eens pijnlijk aan. Wat kan je doen om je huid zo snel mogelijk te genezen?

Verbrand: dit is wat je kunt doen

Onthoud dat voorkomen altijd beter is dan genezen! Het slimste is om er aan te denken genoeg zonnebrandcrème in te smeren. Neem waar je ook naartoe gaat altijd een kleine tube SPF met je mee. Als je onverhoopt toch verbrand bent, dan kan je de volgende dingen doen:

1.      Eet antioxidanten

Voed je huid van binnenuit door voeding te eten die veel antioxidanten bevat. Deze stofjes helpen je huid te herstellen. Er zitten veel antioxidanten in blauwe bessen, pure cacao, zongedroogde tomaten en verschillende specerijen.

2.     Ga even niet zwemmen

De volgende dag weer het zwembad of de zee induiken? Dat is niet zo verstandig wanneer je erg verbrand bent. Dit water kan je huid nog meer gaan irriteren. Zoek de schaduw op en neem voor om nog even te wachten met zwemmen.

3.    Gebruik geen irriterende producten

Een agressieve scrub of zeep is allesbehalve iets waar je verbrande huid behoefte aan heeft. Laat het vooral met rust of smeer iets op waar je huid wel gebaat bij is.

4.    Gebruik vochtinbrengende crèmes

Iets wat je zeker wel kunt gebruiken is een vochtinbrengende crème. Je huid snakt naar wat hydratatie wanneer het zonschade heeft opgelopen. Kies voor een zacht product dat niet geparfumeerd is en zo min mogelijk synthetische stoffen en alcohol bevat.

Meer lezen: Zelfbruiner egaal aanbrengen op deze 3 manieren

Het wondermiddel voor een verbrande huid

Aloë vera gel biedt met z’n kalmerende eigenschappen een snelle remedie. Het helpt je huid te genezen en verkoelen. Dit doen onder andere de vitamines A, C en E in de gel. De kleine hoeveelheid anthraquiona heeft een pijnstillend effect. Dat stofje helpt om het branderige gevoel tegen te gaan. Je kunt het beste een product gebruiken met natuurlijke ingrediënten en een hoge concentratie aan aloë vera.