Beauty
Beauty

Verbrand en geen aftersun? Deze producten kun je ook gebruiken

Na het verbranden is het mega belangrijk dat je je huid goed verzorgt met bijvoorbeeld aftersun. Als je deze niet bij je hebt, zijn er gelukkig genoeg alternatieven die je op dat moment misschien wel bij de hand hebt. Ben jij verbrand maar heb je geen aftersun bij je? Deze handige producten zijn ook goed te gebruiken.

Lees ook: Verbrand? 4 tips om snel te herstellen

Water

Als je iets moet doen wanneer je net bent verbrand dan is het afkoelen. Aftersun is dan heel fijn - vooral als je hem even lekker in de koelkast hebt laten staan - maar dit kan ook met andere producten, zoals lauw water. Dus gooi dat flesje water over je lichaam of neem een flinke duik in het dichtsbijzijnde zwembad, zo ben jij zo snel mogelijk af van dat rode huidje!

Crème zonder alcohol

Eén nadeel aan aftersun is dat er in de meeste alcohol zit, waardoor je huid sneller kan uitdrogen. Een beter alternatief is daarom crème zonder alcohol en parfum en een crème op waterbasis. Het hydrateert je huid en droogt het niet uit: anders blijf je maar smeren. Shop hieronder de fijnste crèmes op waterbasis.

 

Vitamine D

Uit een onderzoek is gebleken dat vitamine D ervoor zorgt dat de roodheid wegneemt en het overgebleven schade kan voorkomen. Daarbij kan het ook helpen om een pijnstiller of aspirine te nemen nadat je bent verbrand. Dit werkt ontstekingsremmend en helpt tegen eventuele pijn.

Gezichtsmasker

Ben je verbrand in je gezicht? Dan kan een verkoelend maskertje prima werken. Een fijn gezichtsmasker (geen peel off natuurlijk) vermindert de roodheid in je gezicht en neemt het grootste deel van de pijn weg, omdat je de huid verkoelt en verzorgt. 

 

Aloë Vera

Aloë Vera kan perfect helpen wanneer jij je snoet of lichaam hebt verbrand. Het werkt mega verfrissend en ruikt nog eens lekker ook: wat wil je nog meer? Je kunt wat Aloë Vera gel op je handen smeren, maar je hebt ook fijne maskertjes of producten voor je body

 

Lees ook: 6 vieze gewoontes die eigenlijk gewoon goed voor je zijn