Beauty
Beauty

Nieuwe trend: glow in the dark tatoeages

Ja, het bestaat echt: glow in the dark tattoo's. In daglicht normale tattoo's, maar onder blacklight worden bepaalde kleuren verlicht. Het is niet te ontkennen: dat is toch mega gaaf? Hieronder lees je alles wat je moet weten over deze toffe tattoo's.

Lees ook: Zo mooi zijn witte tatoeages: 14x inspiratie

Hot or not: glow in the dark -tattoo's

Het unieke aan zo'n glow in the dark -tattoo is dat bepaalde kleuren moeilijk te zien zijn in daglicht, en beter als je een blacklight of UV-licht erop schijnt. Toen in de 90's de neon-trend tot zijn recht kwam, waren de nep glow in the dark-tattoos helemaal in. Als het donker is kun je ze dus niet zien helaas, maar wel als je er een blacklight op schijnt. Daarom worden de oplichtende plaatjes ook wel UV-tattoos genoemd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door EQUILATTERA (@equilattera) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EQUILATTERA (@equilattera) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ミサキ/Misaki (@misaki.tto) op

Zijn glow in the dark-tattoo's gevaarlijk?

Omdat inkt voor glow in the dark-tattoo's voorheen vol zat met fosfor, hebben tattoo-artiesten besloten hier een veiliger en gezonder alternatief op te vinden. De gevaarlijke chemische stoffen zijn vervangen en de glow in the dark-tattoo's zijn nu reactief op UV-licht: net zo veilig als een normale tattoo dus! Wel belangrijk is dat je (ook als je een normale tattoo wilt zetten) altijd je research doet. Sommige tattoo-artiesten maken gebruik van veilig inkt, maar genoeg ook niet. Daarbij is er altijd nog een kleine kans dat fosfor nog steeds aanwezig kan zijn in de inkt, waardoor het alsnog gevaarlijk is. 

Hoe lang blijft een glow in the dark-tattoo zitten?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Equilattera TV (@equilattera.tv) op

Over het algemeen blijft een glow in the dark-tattoo net zo lang zitten als een normale tattoo. Natuurlijk gaat, net zoals bij elke tattoo, het na een tijdje vervagen, maar de tattoo zal nooit op een gegeven moment gewoon verdwijnen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tattoos (@artsogram) op

Lees ook: dit zijn de tattoo trends voor 2020