Zelfbruiner egaal aanbrengen op deze 3 manieren

Lichaam door Lien

Het is niet altijd zonnig in ons koude landje. Daarom kan het fijn zijn om de natuur een handje te helpen: breng wat zelfbruiner aan en je hebt een warme teint. Pas wel op voor vlekken, want die ontstaan al snel wanneer je het middeltje niet zorgvuldig gebruikt. We geven je een aantal tips die helpen om het geheel egaal eruit te laten zien.

Scrubben

Het eerste wat al een enorm verschil kan maken, is scrubben. Investeer in een fijne bodyscrub en breng dit aan op de lichaamsdelen die je daarna wat bruiner wilt maken. Op deze manier verwijder je dode huidcellen en blijft de bruine tan langer zitten. Gebruik voor je gezicht een mildere scrub. Doe dit ongeveer een dag van tevoren. Achteraf scrubben is ook een optie: dit zorgt ervoor dat de kleur geleidelijker verdwijnt of kan een manier zijn om het natuurlijker te laten ogen.

Een handschoen gebruiken

Dit wordt ook wel een tanning mit genoemd: een soort washandje waarmee je de tan geleidelijker aan kan brengen. Zo'n tool is een van de meest effectieve manieren om vlekken te voorkomen. Je kunt 'm gebruiken door een beetje van het product op de handschoen te smeren en dit vervolgens over je lichaam te verdelen. Het eerst op je lichaam aanbrengen en dan verdelen kan ook, maar let op dat je dit gelijk doet om ongelijke kleuringen te voorkomen.

Ook interessant: Alles wat je wilt weten over lasertherapie

Ontharen en hydrateren

Nog eentje om bedachtzaam op te zijn: op tijd ontharen. Doe dit in ieder geval ruim een dag van tevoren. Zo krijgen je poriën en huidzakjes genoeg tijd om bij te trekken. Je zorgt er dan voor dat hier geen zelfbruiner in terecht kan komen. Na je zelfbruinsessie kan je je huid insmeren met een vochtinbrengende crème. Dit hydrateert en maakt dat je nog langer kan genieten van je bruine glow.