Alles wat je wilt weten over lasertherapie

Gezicht door Lien

Lasertherapie groeit in populariteit en het wordt op allerlei manieren ingezet: van het behandelen van acne littekens tot het vervagen van pigmentvlekken. Waarschijnlijk roept het woord 'laseren' al meteen vraagtekens bij je op. We vertellen je alles wat je wilt weten over deze skin treatment.

Wat is lasertherapie?

Deze therapie wordt gebruikt om de conditie van je huid te verbeteren en optimaliseren. De bedoeling is dat het geheel er steviger en egaler uit gaat zien. Je kan alle kanten op met laseren. Het behandelt acne, pigmentvlekken, rimpels, couperose, tatoeages en ga zo maar door. Zelfs ontharen is met deze treatment een optie.

Wat doet een laser?

Lasers worden al langere tijd binnen de medische en schoonheidsbrache gebruikt. Het licht werkt volgens het principe van selectieve fotothermolyse. Dit houdt in dat het specifieke structuren in de huid kan beïnvloeden, zonder omliggende weefsels aan te tasten. Een huidtherapeut gaat met behulp van een laser heel gericht en precies aan de slag, want het licht is gebundeld in één, geconcentreerde straal.

Soorten lasers

Het is niet voor niets dat je zoveel verschillende huidproblemen met lasertherapie kunt behandelen. Er bestaan namelijk allerlei soorten lasers. Zo is er bijvoorbeeld de pigment- en tatoeagelaser, die kleurstof verpulvert. Een vaatlasser laat kleine vaatjes dichtschroeien en wordt vaak ingezet bij het vervagen van rode oneffenheden. Een resurfacing laser vermindert rimpels en littekens en een foto-epilatielaser wordt ingezet om je huid te ontharen.

Ook interessant: Alles wat je wilt weten over een detoxshampoo

Deze treatment kan op iedere huid worden toegepast. Vaak hangt er wel een redelijk prijskaartje aan, maar daar krijg je ook wel wat voor terug: de insteek is een langdurig resultaat.