Alles wat je wilt weten over een detoxshampoo

Haar door Lien

Detoxshampoos worden steeds populairder. Dat is niet voor niets: een goede variant doet wonderen voor je haar. Het reinigt je hoofdhuid op een grondige manier van restjes chemicaliën uit andere producten. Vandaar dat het een detoxshampoo heet, het geeft je haar en huid als het ware een reset. Dit brengt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. Tenminste, als je ‘m op de juiste manier gebruikt.

Detoxshampoo: wat is het?

Een detoxshampoo wordt ook wel een clarifying shampoo of een deep cleansing shampoo genoemd. Verschillende benamingen, maar ze komen allemaal op hetzelfde neer: een product dat intens reinigt. Het zuivert je haar en hoofdhuid. Het verwijdert viezigheden en schadelijke stofjes. Het stimuleert ook nog eens de bloedcirculatie, waardoor je haar sneller kan groeien. Een ander voordeel: je haar wordt minder snel vet. Dit omdat je huid zo diep gereinigd wordt.

Ook interessant: zo voorkom je puistjes na het sporten

Detoxshampoo: hoe gebruik je ‘m?

Net zoals bij alle producten is het van belang ‘m op de juiste manier te gebruiken. Doe je dit niet, dan kan dat de werking ervan beïnvloeden. Dat willen we natuurlijk niet. Dus, hoe gebruik je deze shampoo? Breng het aan op je hoofdhuid en masseer met een strijkende beweging vanaf de wortel tot in de punten van je haar. Doe dit nog grondiger op je hoofdhuid, hier is ten slotte de meeste reiniging nodig. Om het jezelf nog makkelijker te maken kun je een massageborstel gebruiken. Spoel je haar vervolgens grondig uit en douche af met koud water om de haarschubben te sluiten.