4 slechte gewoonten die ervoor zorgen dat je haar dunner wordt

Haar door Chloe

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een volle bos haar. Sommige mensen hebben hier nou eenmaal aanleg voor. Toch kunnen er ook andere oorzaken zijn die ervoor zorgen dat je haar dunner wordt. Daarom zetten wij deze gewoonten voor je op een rij, zodat je nog dunner haar kunt voorkomen.

Haren wassen

Natuurlijk moeten we allemaal ons haar wassen, maar als je het te vaak wast gaat het niet goed. Het kan dan namelijk droog worden en afbreken. Iedere dag je haar wassen is dus echt een no-go. Ook te weinig je haar wassen kan een probleem zijn. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van roos of ontstekingen. Aiii... Was om de dag of om de twee dagen je haar en dan zit je wel goed.

Je haar blonderen

Dit komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar blonderen is echt ontzettend slecht voor je haar. Vooral bij het bleken van je haar loopt het flink wat beschadiging op. Wil je toch graag blonde lokken? Vraag dan bij de kapper om een high-lift in plaats van bleken. Dit is al een stuk minder slecht.

Voeding

Jaja, ook je voeding heeft invloed op je haar. Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zoals ijzer, zink en vitamine D kunnen ervoor zorgen dat je haar dunner wordt. Eet dus voldoende noten, fruit, groenten en gezonde vetten om dit allemaal op pijl te houden.

Niet ontbijten

Je hebt mensen die niet zonder kunnen en je hebt mensen die het liever overslaan: ontbijt. Maar als je dunne lokken hebt, dan denk je hier wel nog een keer over na. Je ontbijt zorgt ervoor dat je brandstof krijgt voor de dag en dit zal eerst naar de belangrijkste organen gaan. Zonder een bos haar overleef je het wel, en dus zal dat beetje brandstof dat je hebt zonder ontbijt nooit naar je haren gaan.