Deze dingen herken je als je bang bent voor de kapper

Haar door Kim

Je haar is eigenlijk te lang, het volume is eruit en je dode plukken zijn inmiddels een halve meter lang, maar jij gaat niet naar de kapper. Je vindt wel een andere manier om je haar te redden. Desnoods knip je het zelf.  

Ieder ander was inmiddels al weer 3 keer naar de kapper geweest, maar jij weigert. Je haar toevertrouwen aan een vreemde? Jou niet gezien. Je wil graag dat je haar wat beter zit, maar je gaat er echt niet voor naar de kapper toe. Want het is echt geen pretje om naar de kapper te gaan en wel om deze redenen…
 

 

Oeps’, dat is dus iets wat je nooit uit de mond van je kapper wil horen. En om dat risico gewoon helemaal niet te lopen, blijf jij lekker thuis.

Eigenlijk wil je wel een lekker zomers kleurtje in je haar. Maar je zult net zien dat je haar daar gewoon niet voor gemaakt is en dat het blonderen helemaal misgaat. Loop je met een groen kapsel naar buiten.

Je bespaart ook gewoon heel veel geld deze manier. Kappers zijn echt niet goedkoop!

Je haar wordt standaard gewassen wanneer je het laat knippen. Zul je net zien dat er een flinke klodder shampoo recht in je oog schiet, auuww!

En tijdens het wassen komt er ook weleens een straal water in je nek terecht. 
 

 


Zijn ze eindelijk klaar met het ellendige knippen, komt er een bloedhete föhn op je hoofdhuid. En wanneer je met dichtgeklemde kaken vraagt of hij iets koeler kan zit je ineens met je hoofd in Siberië.

Je hebt het ooit echt weleens geprobeerd om het zelf te knippen, maar dat was geen goed idee (lees: scheve pony en kale plekken).

Je vriendin mag het nog wel een keer proberen, ze heeft dan wel geen kappersdiploma maar ze heeft wel meer zicht op de situatie. Wrong…

Poging nummer 3. Moeders gaat gewapend met een schaar de haardos in, nogmaals zonder succes. Inmiddels begrijpen we wel waarvoor je een kappersdiploma moet hebben…

Je borstelt van te voren thuis altijd braaf je haar, maar je kapper weet toch altijd weer die eeuwige klitten terug te vinden. Dus terwijl de tranen je ongeveer over de wangen lopen zit de kapper de knoop eruit te rukken, ehh kammen.

Wat vind jij vervelend aan de kapper?