Deze dingen herken je als je vaak een staart draagt

Haar door Elsemieke

Draag je je haarlokken vaak in een paardenstaart? You rock! Het zit comfortabel en ziet er tegelijkertijd ook nog eens sportief uit. Maar, sóms word je echt gillend gek van de irritaties die je geliefde kapsel met zich meebrengt. 
 
Hartstikke leuk en sexy hoor, die lange bouncende lokken in de wind, maar soms wil je gewoon even voor comfortabel gaan. Zeker wanneer je een bad hairday hebt of die wasbeurt nog één dagje wil uitstellen. Dan is het zo lekker makkelijk om je haar uit je gezicht te dragen. Bind er een elastiekje omheen en je bent ready to go. Toch zorgt zo’n sportief kapsel ook voor de nodigde irritaties gedurende de dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende struggles?

 

 

 
Bobbel 
Met stipt op één staat die eeuwige knik in je haar als je een hoge staart draagt. Wil je aan het einde van de dag toch je haardos bevrijden, zit je met zo’n vervelende bobbel in je manen. Heel irritant! Hoe vaak je ook met je vingers door je haar borstelt, het ellendige knikje weigert je kapsel te verlaten. Aargh!
 
Staartje 
Als je ’s avonds in bed ploft met je favoriete serie, een kop thee en een XXL-bak ijs vergeet je vaak dat er nog een elastiekje in je haar zit. Om vervolgens de volgende ochtend wakker te worden met een scheef staartje op je hoofd. Ziet er niet uit! Om over je verpeste humeur nog maar te spreken. 
 
De vermiste elastiekjes
Op de een of andere bizarre manier raak je altijd je elastiekjes kwijt op de meest onhandige momenten. Tijdens een belangrijke opdracht op je werk bijvoorbeeld of wanneer je net een pittig tentamen hebt. Bloedirritant als de slierten in je gezicht hangen, maar wáár is dat ellendige elastiekje gebleven als je hem nodigt hebt?!
 
 
Sexappeal
De meeste mannen vinden het op de een of andere manier heel sexy als je je lokken bijeenbindt. Dat straalt blijkbaar iets sportiefs uit en dat is volgens guys heel aantrekkelijk. Trek je in het weekend je comfy outfit aan inclusief dansend staartje, dan houdt je lover niet op met zijn flirterige opmerkingen. Cute!
 
Fris en fruitig
Wanneer je aan de dag begint met een frisse staart op je hoofd zit je kapsel nog perfect. Toch bevindt het ding zich aan het einde van de dag altijd ergens ter hoogte van je nek, of soms gebeurt dat ‘s middags al. Hoe vaak je die ponytail ook weer opnieuw doet, het zit nóóit zoals toen je de dag begon.
 
Past net niet
Last but not least: als het elastiekje nét niet drie keer om je lokken heen kan. Frustratie ten top! Als je hem er maar twee keer omheen bindt zakt het kapsel na een uur ongetwijfeld uit. Maar wanneer je ervoor kiest om het elastiekje toch drie keer om het staartje te doen zit dat zo strak dat je de hoofdhuid kan voelen trekken. Toch die lokken losgooien dan maar?

Welke van deze irritaties herken jij als je een staartje draagt?