Tips tegen vet haar

Gezicht door Vrouwen redactie

Hoe goed je make-up ook gelukt is, als je haar niet mooi zit, zie je er gewoon niet op je best uit. Dit kan een grote invloed op je humeur hebben en ook een opmerking in de trant van “Wat is je haar vet!” kan op deze momenten erg verkeerd vallen. Minimaal één dag van de week loop je waarschijnlijk wel met een vette kop rond. Want; als je op zondagavond je haren wast wil je dit eigenlijk dinsdagochtend weer doen, maar iets houdt je tegen. Want hoe vaker je je haar wast, hoe vetter het wordt. Herkenbaar? Voor dit soort dagen hebben wij een aantal tips opgesomd om zo toch nog flatteus voor de dag te komen. Ga de strijd aan met vet haar!

• Was je haar niet te vaak.
Hierdoor droogt je hoofdhuid uit waardoor het extra vet gaat aanmaken. Dit komt in je haar terecht en dat zie je.


• Zit niet te veel aan je haar.
Ook al is het heel verleidelijk om je plukje om de drie minuten goed te doen, van die vette vingers wordt je haar ook vet.


• Drink genoeg.
Je hoofdhuid heeft vocht nodig om gezond te blijven. Een gezonde hoofdhuid produceert minder talg dan een droge en geïrriteerde hoofdhuid. Hoe meer talg je aanmaakt, hoe sneller je haar vet wordt.

• Föhn niet te vaak.
Door de warmte van de föhn maak je talg aan, dus het is belangrijk je hoofd zo koel mogelijk te houden.


• Slaap op een zijden kussensloop.
Ook katoen zorgt ervoor dat er extra talg wordt aangemaakt.


De conclusie: niet teveel aan je haar zitten en iets beter letten op je voeding kan net zorgen voor die extra dag mooi haar. Maar niet getreurd: op dagen dat dat niet lukt (wanneer je toch onverwachts chocola en chips moet eten) is er natuurlijk altijd nog de droogshampoo!


Bron, bron, bron, bron, bron, bron