Wat zijn zongebruinde velletje over hem zegt

Lifestyle door Marleen_S
De warme zon op je bol, het zand tussen je tenen en omgeven door bruine Italianen in te krappe zwembroekjes. Al dat mannelijk schoon, pfff, het is nog even zoeken naar de ware Don Juan. Hoe fout hij is? Dat zie je aan zijn kleurtje!

 
Jersey Shore
Deze lichtelijk oranje uitgeslagen zonnegod aanbidt elke vorm van TL-verlichting. Het liefst elke dag een halfuur, beide zijden. Een spray tan mag ook, maar dat is voornamelijk voor noodgevallen, namelijk als de zonnebank bezet is. Waar de gemiddelde wereldburger een paar weken na de zomer al zachtjes verbleekt, lijkt zijn wortelkleurtje oneindig te blijven zitten. Je zult hem zelden op het heetst van de dag op het strand vinden, want de echte zon vindt hij maar eng.
 
Hoe fout?
Pas op met dit alfamannetje. Als de aandacht niet op hem gericht is, zorgt hij er wel voor. Van een potje zoenen ? of meer ? is hij niet vies, maar hij geeft nogal af door alle opsmuk die van zijn gezicht afdruipt tijdens het dansen. Zijn nepkleurtje gaat meestal gepaard met een bonk spieren, dus vermijd elke vorm van ruzie met hem.
 


Blijvend T-shirt effect

Of het nu komt door zijn ietwat uitgezette bierbuik of door zijn afwijkende tepels, deze meneer laat niet erg graag zijn borst zien. In zijn eigen tuin gaat hij zelfs met T-shirt aan het werk, want stel je voor, de buurvrouw zou hem maar halfnaakt zien.
 
Hoe fout?
Hij is op z?n zachtst gezegd nogal schuw voor de zon. Omdat hij zijn kindertjes volgens grootmoeders recept aankleedt in een wit T-shirt als ze in het pierenbadje spelen, moet hij zelf natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. Een beetje met tegenzin, maar zijn vrouw, alias De Moeder, wil geen verbrande huidjes zien. Dus zit hij daar de hele dag in de brandende zon met een schepje en een emmertje braaf de kinderen te vermaken terwijl zijn vrouw het met de badmeester doet in de kleedhokjes.

Lichtgevend wit
Erger dan het instant T-shirt, is het compleet witte lichaam. Geen gebroken wit, nee een lichtgevend, neon witte, bleker dan bleke huid. Logisch dat deze man genoeg zonnebrillen in huis heeft, want één blik op mr. Snowman is genoeg om je voor uren te verblinden.
 
Hoe fout?
Hij mist eigenlijk elke vorm van pigment. Hij is de mannelijke versie van Sneeuwwitje (lees: lelieblanke huid) alleen is hij verre van de mooiste van het hele land. En goed met dieren is 'ie al helemaal niet, want hij is zo'n beetje bang voor alles wat ademt en leeft. Op het strand ligt deze einzelgänger dan ook zo ver mogelijk van de mensenmassa vandaan. Hij heeft wel één groot voordeel in de plaatselijke strandtent: als het blacklight aangaat, zal hij gegarandeerd het stralende middelpunt zijn. Maar dan wel zonder de chickies.
 


Bruiner dan bruin

Eén ding is zeker: deze man houdt ervan om altijd buiten te zijn. En dan vooral buiten zonder bovenkleding. Een lust voor het oog is hij absoluut, maar helemaal voor jezelf zul je hem niet hebben. Met zijn six, nee, eightpack is hij nogal een verschijning voor menig vrouw. Om nog maar te zwijgen van de Baywatch-taferelen als hij langs de vloedlijn rent. Kwijl, kwijl?
 
Hoe fout?
Elke keer wanneer Mr. Perfect Tintje de zee uit komt lopen, lijkt alles in slow motion te gaan. Natuurlijk smeert hij jou graag in. En de dame op het handdoekje naast je. En het meisje drie strandtenten verderop ook. Een zwoele zomernacht heb je gegarandeerd met deze playboy, maar hij moet wel vroeg zijn bed weer uit: de zon en zijn strandbedje liggen al te wachten.
 
Burn baby burn
Van een SPF-factor heeft de heer Vuurtoren nog nooit gehoord. Hij is een rode kreeft in het kwadraat tot de derde macht. Op elke vakantiefoto steekt hij behoorlijk af. Wel handig, want als je hem kwijtraakt in de mensenmassa heb je hem zo weer gevonden.
 
Hoe fout?
Hij heeft nogal de neiging om op dag drie van zijn zonvakantie ongegeneerd de vellen van zijn bovenbenen te trekken. Voor het oog van het hele strand. IEL! Alsof dat nog niet ranzig genoeg is, smeert hij zich om de vijf minuten in met after sun. Nogal smerig, die constante Aloë Vera lucht om hem heen terwijl je je pizza zit te eten. Hij heeft schijt aan alles en van het woord gentleman heeft hij nog nooit gehoord. Boeren en scheten heeft hij genoeg op voorraad, dus verwacht geen bosje rozen en romantisch wandelingen langs het strand. Daar is hij naar eigen zeggen te nuchter (lees: te boers) voor.

Hoe zie jij je (potentiële) lover het liefst gebruind?