Foundation op je kleding gemorst? Zo krijg je het er weer uit

Make-up door Maya Luz

Stel, je bent een beetje snel met je make-up bezig en je morst per ongeluk foundation op je shirt. Oh nee, dat is een vervelende vlek. Maar geen paniek! Zo krijg je foundationvlekken weer uit je kleding.

Lees ook: Zo zorg jij ervoor dat je make-up niet van je gezicht smelt deze zomer

Vloeibare foundation

Heb je een vloeibare foundation (op waterbasis) op je kleding gemorst? Dan kun je het beste er direct wasmiddel op doen. Als je dit direct doet nadat het is gebeurd, geef je het wasmiddel de mogelijkheid om zo goed mogelijk zijn werk te doen. Maak nadat je wasmiddel op de vlek hebt gedaan je kledingstuk nat met lauw water. Wrijf vervolgens de stof tegen elkaar op de plek waar de vlek zit. Laat vervolgens je kledingstuk weken. Hierdoor heeft je wasmiddel meer tijd om zijn werk te doen dan wanneer je het kledingstuk direct in de machine gooit. Laat je kledingstuk tussen de 30 en 45 minuten weken. Doe het daarna in de wasmachine en was het kledingstuk zoals je normaal gesproken ook zou doen. Doe voor de zekerheid nog een beetje extra wasmiddel op de vlek voordat je de machine aan zet. Laat vervolgens je kledingstuk drogen aan je wasrek. Je kunt hiervoor beter niet de droger gebruiken. Mocht er namelijk nog wat foundation in je kleding zitten, dan is het makkelijker om het te verwijderen als het nog vochtig is.

Poederfoundation

Poederfoundation kan heel makkelijk en snel in je kleren terecht komen, zeker als het om een losse poeder gaat. Een gemakkelijk en snel trucje om je kleding weer schoon te maken is de vlek weghalen met micellair water. Doe een beetje micellair water op een wattenstaafje en behandel hiermee de vlek. Met deze methode ben je binnen no time van je vlekken af.

Foundation op oliebasis

Heb je een foundation op oliebasis gebruikt en heb je een vlekje gemaakt in je kleding? Geen paniek. Gebruik hiervoor een vlekverwijderaar en behandel je kleding hiermee voordat je het wast. Heb je geen ververwijderaar in huis? Dan helpt afwasmiddel ook erg goed! Doe een heel klein beetje afwasmiddel op de vlek en wrijf het met je vinger voorzichtig over de vlek om deze te behandelen. Als je vlekverwijderaar hebt gebruikt, kun je dit vaak nog wel even laten intrekken. Met afwasmiddel kun je je kledingstuk beter wel direct in de machine doen. Je wil namelijk niet dat de groene kleur van het wasmiddel in je kleren blijft zitten. Was je kledingstuk zoals normaal en laat deze drogen. En voilá, weg is de vlek.

Lees ook: Je huid exfoliëren zonder het te beschadigen