Relatiestruggles: is jullie vuurtje gedoofd?

Relaties door Lien

Een lange relatie kent ups en downs, maar soms is de koek gewoon op. Bevinden jullie je in een mindere periode of is het misschien tijd voor het scheiden van de wegen? Lees hieronder wat mogelijke tekenen zijn van een vuurtje dat is gedoofd.

Struggles in de communicatie

Niet lekker verlopende communicatie heeft natuurlijk veel effect op de band tussen twee geliefden. Een manier van communiceren kan dan ook al snel een relatie maken of breken. Het is niet voor niets een belangrijke bouwsteen voor het onderhouden van een sterke band. Niet genoeg naar elkaar luisteren of dingen verzwijgen doet zo’n relatie al snel de das om.

Gebrek aan intimiteit

Een ander mogelijk teken is het gebrek aan intimiteit. Na een tijdje kan het zo zijn dat de verwachtingen op dit gebied niet meer gelijk liggen. Misschien dat de vonkjes een beetje zijn verdwenen. Dit kan een teken zijn van een verminderde aantrekking of verliefdheid. En dat verliefde gevoel is toch wel belangrijk in een relatie. Hoewel kriebels na een tijdje geleidelijk overgaan naar ‘houden van’, is het nog steeds fijn als je je lover nog net zo graag de kleding van het lijf scheurt als in het begin van de relatie.

Meer lezen: Fact: de meeste relaties ontstaan uit een vriendschap

Problemen met vertrouwen

Of er nu gebrek aan vertrouwen is of dat deze is geschaad: het zijn veelvoorkomende tekenen van een relatie die niet helemaal lekker meer loopt. Net als goede communicatie is ook vertrouwen een belangrijke bouwsteen die haast niet kan ontbreken in je relationship. Het komt regelmatig voor dat er problemen rondom vertrouwen ontstaan. Het ‘teamgevoel’ ebt dan weg. De keuze voor een break-up is dan snel gemaakt.