Vind jij wandelen saai? Probeer dan eens de speurtocht wandeling van Tiktok

Sport & gezondheid door Maya Luz

Wandelen is voor veel mensen een ideale manier om eventjes in bewegen te komen. Maar we kunnen ons ook wel voorstellen dat wandelen vrij saai kan worden na een tijdje. Op Tiktok hebben ze hier iets op verzonnen. Dit is de speurtocht wandeling van Tiktok: de manier om wandelen weer spannend te maken.

Lees ook: Dit is de ‘zeven vrienden theorie’ van Tiktok

De trend

Wandel trends zijn niet nieuw op Tiktok. We kennen bijvoorbeeld allemaal vast de 'hot girl walk' nog wel. De 'scavenger hunt walk' is momenteel helemaal hip. Scavenger hunt betekent speurtocht. Door middel van deze wandeltrend, loop je meer met een doel. Je kan nog steeds naar je normale muziek luisteren en je een hot girl voelen tijdens je wandeling, maar met deze nieuwe trend voeg je een extra element toe aan je work out. Een vergelijkbare trend is de 'weird walk'. Hierbij was het je doel om zo veel mogelijk vreemde dingen tegen te komen tijdens je wandeling. De speurtocht wandeling lijkt hierop, maar geeft je een iets ander doel. Je maakt een lijstje met dingen die je tegen moet komen tijdens je wandeling. Hierdoor ben je niet alleen aan het bewegen, je bent ook meer oplettend en zet je hersenen aan het werk. Doordat je naar specifieke dingen op zoek moet, ben je ook eerder geneigd om een andere route te lopen. Dit maakt de work out ideaal voor wanneer je je standaard route een beetje zat begint te worden. Deze work out is al met al de perfecte manier om een spelletje te maken van je wandeling.

Zo werkt de speurtocht wandeling

Hoe je jouw speurtocht wandeling vormgeeft, is helemaal aan jou. Maar de algemene regel is dat je een lijstje maakt van dingen die je tegen moet komen. Denk aan vijf mensen die een pet dragen of drie brievenbussen. Een populaire optie die we op Tiktok veel zien is de regenboog speurtocht. Hierbij moet je een ding tegenkomen van iedere kleur van de regenboog. Je kan tijdens je wandeling ook dingen verzamelen. Denk aan blaadjes, bloemetjes, steentjes enzovoorts. Je kan zelfs focussen op geluiden zoals fluitende vogels of blaffende honden. Speurtocht wandelingen zijn ook erg leuk om te doen met vrienden of zelfs als date. Om er een wedstrijdje van te maken, kun je punten uitdelen voor de dingen die jullie spotten tijdens de wandeling. Wat uiteindelijk je doel ook is, het punt van een speurtocht wandeling is om alert en oplettend te zijn terwijl je wandelt.

@chantalmarina scavenging makes walks 100% more enjoyable #scavengerhunt #walks #rainbowscavengerhunt #hotgirlwalk #fun #outdoors #koda #dogs #contentcreator #20something ♬ Cherry speed audio - 1D Audioz

Lees ook: 5 sporttrends die groeien in populariteit