5 sporttrends die groeien in populariteit

Sport & gezondheid door Lien

We zien dit jaar weer talloze sporttrends voorbijkomen. Sommige komen sinds kort om de hoek kijken en andere waren je misschien al langer bekend. Zo willen we alleen spinnen als er muziek bij komt kijken en geven we een over-de-top naam aan het fenomeen buiten sporten.

Nieuwe sporttrends

Een handig lijstje voor als je nog op zoek bent naar een nieuwe manier van sporten! Van indoor cycling tot padel: dit zijn de sporttrends die groeien in populariteit.

Indoor cycling

De Rocycle-studio’s zijn niet meer weg te denken uit de grote stad en hun groepssessies zijn razend populair. Het bestaat uit indoor fietsen, vaak in het donker, met opzwepende muziek en een trainer die motiverende woorden de groep in knalt. Kan niet anders dat je daar of superveel energie van krijgt of juist helemaal uitgeblust de studio verlaat.

Biophilia

Letterlijk vertaalt: ‘liefde voor levende systemen’. Eigenlijk wordt hier gewoon buitensporten mee bedoeld. Deze mysterieuze naam geeft wat meer weer waarom mensen zo graag buiten trainen, namelijk uit liefde voor de natuur. Je kan hierbij denken aan wandelen in het bos, trainen in een park of zwemmen in de zee.

Padel

Geen tennis, geen squash, maar padel: een soort mix tussen beide. Deze schattige naam staat voor de workoutvorm waarbij je op een baan met vier glazen wanden een balletje slaat. De wanden maken deze racketsport dynamisch en snel. Enige tenniservaring is daarom mooi meegenomen, mocht je deze sport willen uitproberen.

Ook interessant: Deze alledaagse dingen tellen als een workout

HITT

Grote kans dat je deze al kent, want vorig jaar ware de krachtige HITT-workouts ook al zo immens populair. High Intensity Interval Training is een zware trainingsvorm waarbij je intensieve inspanningen afwisselt met mini-pauzes. Keihard sporten, dus. Hierdoor ervaar je pieken in je hartslag, wat voor een betere bloedcirculatie zorgt. Met de oefeningen is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende spieren te trainen.