Vriendin van MAFS-Robin Menger kreeg een miskraam: "bij eerste echo al niet goed"

Celebs door Jennifer

Verdrietig nieuws voor Robin Menger, oud-deelnemer van Married At First Sight, en zijn vriendin Kim: het koppel heeft afscheid moeten nemen van hun ongeboren baby. Op Instagram delen ze gisteravond het nieuws, dat Kim een miskraam heeft gehad. En blijkbaar zat het al bij de eerste echo niet goed.

Oud MAFS-deelnemer Robin Menger en Kim

In Married At First Sight seizoen 5 maakten we kennis met deelnemer Robin Menger, die door middel van 'wetenschap' op zoek ging naar de ware liefde. Het lukte hem niet om de perfecte match te vinden tijdens het seizoen van MAFS, maar daarna vond hij wel zijn soulmate. Inmiddels is Robin gelukkig getrouwd met Kim, waarmee hij ook al een kind heeft gekregen: zoontje Jake. Eén kind is al een geschenk, maar in het geval van Robin en Kim was een tweede kind ook meer dan welkom. Alleen is dat kennelijk helaas niet gelukt. Op maandagavond 3 juli 2023 komt namelijk het verdrietige nieuws naar buiten via Instagram, dat Kim een miskraam heeft gekregen. Oh no!

Miskraam

Robin en Kim zijn bewust openhartig over de miskraam, omdat ze juist willen meehelpen om dat taboe weg te halen. "Een miskraam... iets waar weinig over wordt gesproken. En je eigenlijk niet verwacht dat het op je pad zou komen. Maar bij ons wel gebeurde," schrijft het koppel in een statement op Instagram. In eerste instantie lijkt de zwangerschap goed te gaan en Kim verheugt zich er helemaal op. Ze denkt zelfs al te weten, wat het geslacht wordt en verzint alvast namen. Maar toen kwam dat hartverscheurende nieuws binnen op 29 juni: de baby was nergens te bekennen. "De baby had inmiddels 9 weken moeten zijn," schrijven ze op Instagram. "Bij de echo kwam dit niet naar boven." Wat blijkt? Volgens Kim is de baby "bij 6+1 dag gestopt met groeien". Het was dus al bij de eerste echo niet goed. Jeetje.

Lichaam stoot baby niet af

Alsof het nieuws over de miskraam al niet moeilijk genoeg is, gaat het lichamelijk ook nog niet goed met Kim. Kennelijk zit de baby namelijk nog steeds in haar lijf. "Ik ben inmiddels bijna 9+4 weken 'zwanger'," schrijven ze. "En de baby zit er nog. Het lichaam stoot het niet af... ik draag het nog steeds. En in de spiegel zie ik het babybuikje. Het maakt mij intens verdrietig. Mijn hart is gebroken." Dat kunnen we ons zeker voorstellen. Zoals gezegd was Kim namelijk helemaal blij met de zwangerschap. Ze geloofde er ook helemaal in, dat het een meisje zou worden. "Ik dacht anders zwanger te zijn," legt ze uit.

Hoewel ze al een kind hebben gekregen samen, heeft Kim nog wel de wens om weer moeder te worden. Alleen is ze nu zeker ook angstig geworden. "Het vertrouwen kwijt in mijn lichaam? Nee dat niet," schrijft ze. "Maar bang ben ik zeker wel..."

Lees ook: Hoe herken je een miskraam?