Tino Martin en vriendin openhartig over zijn drankprobleem in nieuwe Videoland-docu: "drank is valkuil"

Media door Jennifer

De geruchten over Tino Martin zijn drankprobleem gingen al een tijd rond, maar inmiddels is het geen roddel meer. In de nieuwe Videoland-documentaire over Tino praten hij en zijn vriendin namelijk openlijk over het drankprobleem van Tino. Dat is te zien op nieuwe beelden uit de docu Laat Me Leven, die vanaf zaterdag 8 juli te zien is op het streamingplatform.

Tino Martin dronken op podium

Grote kans dat je Tino Martin wel kent. Tino is momenteel één van de grootste artiesten in Nederland en is onder meer bekend van zijn grote hits Zij Weet Het en Later Als Ik Groter Ben. In 2014 breekt Tino definitief door, waarna hij binnen no time meerdere shows in de Ziggo Dome uitverkoopt. Iets waar een hoop andere artiesten van dromen. Alleen zit er kennelijk ook een grote keerzijde aan zijn carrière. Zo verschenen vorig jaar verschillende beelden van optredens van Tino, waarop hij volgens de concertbezoekers dronken op het podium stond. Aan zijn stem hoor je op de diverse video's ook, dat hij niet zo goed klinkt als normaal. Oei.

@dannyvanderhorstdj

 

♬ origineel geluid - Dannyvanderhorstdj

Drankprobleem

Eerder reageerde Tino hier in talkshow HLF8 al op, toen hij geconfronteerd werd met de geruchten. Hij wuifde het toen nog een beetje weg. Destijds zei hij namelijk: "Ik doe bijna 250 shows per jaar. We hebben allemaal weleens een keer een wat mindere dag." Vervolgens ontkende ook zijn management de geruchten en gaven ze als reden voor de rommelige optredens, dat Tino vermoeid was, ziek en gestresst. Maar blijkbaar schuilt hier dus toch wel een serieus drankprobleem achter, blijkt uit eerste beelden van de nieuwe Videoland-documentaire over Tino.

Drank is valkuil

Op de Instagram van Videoland verschijnen vandaag eerste beelden uit de nieuwe Videoland-documentaire Laat Me Leven, waarin we een kijkje krijgen in het leven van de zanger. Hierin gaat het kennelijk onder meer over zijn drankprobleem, waar hij en zijn vriendin openlijk over praten. Zo zegt zijn vriendin Kimberley dat ze eigenlijk 'twee mannen' heeft. "Ik heb Tino en ik heb Tino Martin," legt ze uit. Vervolgens geeft ze toe, dat hij inderdaad een probleem heeft met alcohol. "Ik heb letterlijk drie seconden beeld nodig, dan weet ik hoe laat het is. De drank is letterlijk overal en is een valkuil." Naast dat zijn vriendin openhartig praat over Tino's drankprobleem, lijkt hij hier ook eerlijk over te vertellen in de docu. Zo zegt hij op een gegeven moment: "Deze ezel heeft zich wel een stuk of twaalf keer gestoten, en dat mag eigenlijk helemaal niet gebeuren."

In de Nederlandse muziekwereld is het niet de eerste keer, dat een grote artiest worstelt met een drankprobleem. Zo herinneren we ons allemaal nog het drank- én drugsprobleem van André Hazes.

Op zaterdag 8 juli verschijnt de documentaire over Tino, Laat Me Leven, op Videoland.

Lees ook: Jong en verslaafd aan alcohol: Loïs was 28 en had een drankprobleem