André Hazes open over drugsverslaving: "acht gram coke en twee flessen wodka"

Celebs door Elsemieke

Twee jaar lang is André Hazes gevolgd voor de docu 'André Hazes': het echte verhaal van André. Hierin gaat hij 'de strijd aan, en vooral met zichzelf', aldus Videoland. Inmiddels staat de gehele documentaire online en daarin doet de zanger een aantal onthullende mededelingen. Zo is hij zeer openhartig over zijn drank- en drugsprobleem.

André Hazes over drugsgebruik: "8 gram per dag"

André Hazes genoot in het begin van de aandacht, de feesten en de erkenning. Erkenning die hij van zijn vader nooit heeft kunnen krijgen. "Ik heb nooit stilgestaan bij de vraag: doe ik dit graag of wordt dit van mij verwacht? Toen kwam ik tot het besef dat dit leven mij en mijn dierbaren kapotmaakte. Ik was het beu om altijd en overal maar André Hazes te zijn.” De zanger zocht zijn toevlucht in drank en drugs. Uiteindelijk was hij zestig uur wakker op acht gram cocaïne en twee flessen drank. "Ik dacht: als ik nu niet meer wakker wordt, vind ik het echt helemaal prima. Mijn vader dronk bier tot dat hij omviel en ik gebruikte drugs waardoor ik niet omviel.”

'André Hazes heeft een nieuwe vriendin (en ze heet ook Sarah)'

Schreeuw om hulp

De zanger heeft een duidelijke boodschap voor zijn kijkers. “Ik hoop dat mensen naar zichzelf gaan luisteren en als ze voelen dat het niet goed zit, dat ze zelf aan de rem trekken. Ik verliet mijn vrouw voor iemand anders, mijn drank- en drugsgebruik liep uit de hand en door alle spanningen werd ik eigenlijk depressief. In die tijd had ik aan de rem moeten trekken, maar ik ben in een belachelijk tempo door blijven gaan. We zijn nu iets meer dan een jaar verder en het is de allerbeste keuze die ik ooit heb gemaakt.”