Verbod op plastic bekers vanaf 1 juli: Dit zijn de mooiste herbruikbare flessen

Cadeaus & hebbedingetjes door Maya Luz

Een plastic bakje friet bij de snackbar halen of water drinken uit een plastic bekertje. Vanaf 1 juli mag dit niet meer. Er komt vanaf dan een verbod op gratis wegwerpverpakkingen. Als je toch gebruik wil maken van wegwerpplastic, zul je hier voortaan voor moeten betalen. Zelf een waterfles meenemen is in de toekomst dus niet alleen milieubewust, maar ook beter voor je portemonnee. Dit zijn de mooiste herbruikbare flessen.

Lees ook: Vanaf 1 juli: verbod op gratis plastic wegwerpbekers en -bakjes bij winkels en horeca

Verbod op gratis wegwerpplastic

Vanaf 1 juli komt er dus een verbod op gratis wegwerpplastic. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om bakjes en bekertjes. Denk aan het bekertje koffie dat je haalt op het station, of het bakje waar de snackbar je friet in serveert. Het verbod komt er vanwege de grote hoeveelheid plastic zwerfafval die we in Nederland nog steeds hebben. Eerder werden plastic rietjes en andere vormen van wegwerpplastic al verboden. Hoeveel je extra zal moeten gaan betalen voor wegwerpplastic zal gaan verschillen, dit hangt af van de ondernemer van wie je het koopt. Een eigen fles of beker bij je hebben is dan zeker geen slecht idee. Dit zijn onze favoriete herbruikbare waterflessen.

24Bottles Sequoiawood drinkfles

In 2023 zijn neutrale kleuren en natuurlijke materialen helemaal in. Ga mee met de trend met deze waterfles met houten look.

24Bottles Sequoiawood Clime Bottle drinkfles 500 ml - €23,43

Hema waterfles met rietje en stippen

In 2023 drinken we ons water in style! En een mooi stippenprintje is altijd een goede optie.

Hema Waterfles met rietje stippen 300 ml - €4,50

Smeg 50's Style Waterfles

Hou jij van de jaren '50 style? Deze waterfles van Smeg is dan echt iets voor jou!

Smeg 50's Style Bottle to Go fles 600 ml - €43,95

24Bottles Rose Gold Drinkfles

Rose Gold is en blijft prachtig. Zeker voor je waterfles is dit een perfecte kleur. Nu drink jij je water in style en val je lekker op.

24Bottles Rose Gold Clime Bottle drinkfles 500 ml - €40,-

Dopper Steel waterfles

In Nederland zijn we natuurlijk allemaal wel bekend met de Dopper. Deze populaire waterfles is een absolute must have. Deze stalen variant houdt jouw water de hele dag lekker koud.

Dopper Steel waterfles 800ml - €24,95

Hema Waterfles met rietje en cheetaprint

Voor de kids moeten we natuurlijk ook een leuke fles hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze waterfles van de Hema met cheeta's erop.

Hema Waterfles met rietje cheeta - €4,50

Stanley The Quick-Flip waterfles

De Stanley beker is ontzettend populair in de Verenigde Staten. Op Tiktok zie je vrijwel iedereen ermee lopen. Wij snappen dit helemaal! Deze waterfles van roestvrij staal houdt jouw drinken lekker koud voor onderweg.

Stanley The Quick-Flip Waterfles 70cl - €35,-

Lees ook: 4 slimme hacks om recyclen in huis makkelijk (en sneller) te maken