Jelly Lips is de nieuwe liptrend: zo rock je de look

Make-up door Maya Luz

In de zomer komen glowy en glossy make-up trends altijd weer terug. In deze tijd van het jaar gaat alles om die natuurlijke glow. In voorgaande jaren zagen we 'popsicle lips' als een van de grote liptrends. Dit jaar pakken we het iets anders aan, namelijk met 'jelly lips'. Zo rock jij de look.

Ook interessant: Dit is alles waar je blotting paper voor kunt gebruiken

Wat zijn jelly lips?

De jelly lip trend is misschien voor ons nieuw, maar de look bestaat eigenlijk al best lang. Het is namelijk al jaren een populaire make-up look om te dragen in Zuid-Korea. In de zomer neigen we allemaal wat meer naar glowy looks, en dan halen we veel inspiratie uit K-Beauty. Jelly lips hebben iets weg van popsicle lips of ombre lips. Bij deze voorgaande trends had je de meeste kleur in het midden van je lippen. Dit vervaagde je vervolgens naar buiten toe. Deze trend is vergelijkbaar, maar toch net even anders. Bij deze look leg je namelijk de focus op de gloss. Bij jelly lips wil je gaan voor volle, juicy lippen. Je brengt de gloss dus aan over je hele lippen om ze voller te laten lijken. Voor deze look gebruik je geen lipliner en overlijn je de lippen niet. Het gaat om een natuurlijke, maar ook opvallende look.

 

Zo rock jij de look

Wil jij jouw lippen extra juicy maken deze zomer? Er zijn twee manieren om jelly lips te dragen. Ten eerste kun je het op een meer subtiele manier aanpakken. De eerste stap is het aanbrengen van kleur op het midden van je lippen. Dit mag iedere kleur zijn: van felrood tot Barbie roze en van paars tot koraal. Dep een klein beetje van de kleur op het midden van je lippen en gebruik vervolgens je vinger of een plat kwastje om de kleur te vervagen. Vervaag de kleur in de richting van de buitenkant van je lippen. Als je voor een natuurlijkere look wil gaan, kun je lippenbalsem aanbrengen om de look af te maken. Wil je voor een meer glossy look gaan? Breng dan een doorzichtige gloss aan.

Wil je een iets opvallendere look? Begin dan met het aanbrengen van je gekozen kleur op je onderlip. Breng de kleur aan op het midden van de onderlip. Druk vervolgens je lippen op elkaar om de kleur ook op je bovenlip te brengen. Gebruik vervolgens een kwastje om de randjes te vervagen naar de buitenkant van je lippen toe. Je gebruikt bij deze methode meer lipstick en dus heb je een opvallender resultaat. Je kunt als je meer kleur wil zien, altijd meer lipstick aanbrengen. Breng vervolgens een doorzichtige gloss aan om de look af te maken. Laat de gloss zachtjes over de lippen glijden om te voorkomen dat je de lipstick verder verspreidt.

@morveskim Would you try it? 🫧 #lips #jellylips #jellylipstick #makeup #glossylips ♬ Ditto - NewJeans

Lees ook: Stralend de zomer in? Check deze vier leuke make-up trends