Dit is alles waar je blotting paper voor kunt gebruiken

Make-up door Maya Luz

Blotting paper, als je een vettige huid hebt heb je het vast weleens gebruikt. Het zijn dunne papiertjes waarmee je olie van je gezicht kunt verwijderen zonder je make-up aan te tasten. Maar wist je dat je ze ook op andere manieren kunt gebruiken? Dit zijn alle manieren waarop je blotting paper kunt gebruiken.

Lees ook: Zo lang is parfum houdbaar

Je ogen preppen voor oogschaduw

Heb jij vaak last van mascaravlekjes op je oogleden of blijft jouw oogschaduw nooit goed zitten? Dan kan blotting paper een echte lifesaver zijn. Dep zachtjes met het papiertje op je oogleden en zie hoeveel olie er van je oogleden afkomt. Deze olie is vaak de oorzaak van vlekkende mascara. Ook als je graag oogschaduw draagt kan dit enorm veel helpen. Als je huid niet vettig is, blijft de oogschaduw namelijk mooier zitten en zullen de kleuren makkelijker te vervagen zijn.

Overige olie uit crème producten verwijderen

Gebruik jij graag crème oogschaduw? Dan herken je vast dit probleem. Je breng je oogschaduw aan en vervaagt dit, maar het blijft nooit mooi en lang zitten. Dit komt doordat er te veel olie in het product zit. Hierdoor kan het niet goed opdrogen en blijft het product dus altijd een soort van nat. Breng je oogschaduw aan en ga er nog even overheen met een blotting papiertje om deze olie te verwijderen. Nu blijft je oogschaduw veel beter zitten!

Uitschieters wegwerken

Uitschieten met crème blush is ontzettend vervelend. Je wil natuurlijk niet op een clown lijken, maar dit overige product weghalen zorgt ervoor dat je weer opnieuw kan beginnen met je make-up look. Beide uitkomsten zijn niet ideaal. Je kunt gelukkig met blotting papier een groot gedeelte van het probleem oplossen. Pak een papiertje en dep dit over de blush. Hiermee neem je overige olie en pigment weg. Nu blijf je achter met een veel natuurlijker resultaat.

Glanzende lippenstift mat maken

Tot slot kun je met blotting paper een lippenstift transformeren. Breng je lipstick aan zoals je normaal gesproken ook zou doen. Leg nu je blotting paper op je lippen en dep voorzichtig. Hou het papiertje op één plek zodat je de lippenstift niet uitsmeert. Het resultaat is een lippenstift die een stuk minder glanst maar juist vrij mat is. Je kunt dit trucje ook gebruiken om ervoor te zorgen dat je lipstick langer blijft zitten. Breng na het deppen met het papiertje nog een laagje lipstick aan. Nu heb je een soort onderlaagje gemaakt die langer blijft zitten. Zodra de bovenste laag vervaagt heb je altijd de onderste laag nog!

Lees ook: Hoe leuk: personaliseer nep tatoeages met eigen foto's