5x tips om je nagellak sneller te laten drogen

Make-up door Chloe

Wil je nog even snel je nagels lakken voor je de deur uitgaat? Dan kan dat best een uitdaging zijn. Doordat ze nog nat zijn heb je zo een beschadiging opgelopen bij het kleinste stootje. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je nagellak sneller te laten drogen. Zo is last minute je nagels lakken nooit meer een probleem.

1. Dunne lagen

Hoe dunner het laagje nagellak, hoe sneller het droogt. Als je dus snel weg moet, kies dan voor een goed dekkende lak. Zo hoef je voor een mooi resultaat maar een dun laagje aan te brengen en is het dus ook veel sneller droog.

2. Föhnen

Met een föhn kun je niet alleen je haren drogen, maar ook je nagels. Zorg ervoor dat je de föhn op de koudste stand zet en blaas ook vooral niet te hard. Zo zijn je nagels binnen enkele seconden opgedroogd.

3. Koud water

Dit klinkt misschien gek, maar kou is de manier om je nagellak snel te laten drogen. Doe je handen daarom in een kom met koud water of houd ze even in de vriezer. Wedden dat ze zo zijn opgedroogd?

4. Sneldrogende producten

Heb jij nooit het geduld om te wachten tot je nagellak is opgedroogd? Kies dan voor een sneldrogende nagellak of topcoat. Deze producten drogen veel sneller op dan normale nagellak. Daarnaast bestaan er ook sneldrogende sprays die ervoor zorgen dat je lak sneller is opgedroogd.

5. Nageldroger

Wist je dat er ook speciale nageldrogers bestaan? Deze versneller het proces behoorlijk. Even je nagels eronder houden en met enkele minuten ben je ready to go.