Dit zijn de populairste parfums

Lichaam door Lien

Het kiezen van de lekkerste parfum kan enorm lastig zijn. Wil je wat inspiratie opdoen? Hieronder lees je wat de meest gedragen parfums zijn.

La Vie Est Belle, Lancôme

Deze parfum wordt momenteel het meest verkocht, dus grote kans dat jij iemand met dit luchtje kent of ‘m misschien zelf wel hebt. De geur is zowel fruitig, bloemig als gourmand: de topnoten bestaan uit zwarte bes en peer (fruitig), de hartnoten zijn iris, jasmijn en oranjebloesem (bloemig) en de basisnoten vanille, patchouli, pralinévulling en tonkaboon (gourmand). Ondanks dat La Vie Est Belle alweer tien jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht, is het nog steeds een immens populaire favoriet.

Alien, Mugler

Dit luchtje ruikt niet alleen lekker, maar staat ook nog eens mooi op je nachtkastje. De paarse kleur van het flesje is net zo intens en diep als de geur. Zo’n krachtige parfum is ideaal voor een avondje uit. Alien ruikt bloemig en houtachtig door de mix van jasmijn, amber en bosachtige noten.

Black Opium, Yves Saint Laurent

Een andere intense geur is Black Opium. Ook deze is perfect voor de avond. En voor koffieliefhebbers: koffie is één van de basisnoten. De geur is oriëntaals, kruidig en bloemig. Het flesje heeft een rock en glamouruitstraling en is voorzien van een opvallende glittertextuur. De topnoten bestaan uit peper, mandarijn, peer en sinaasappel. De hartnoten zijn jasmijn en andere bloemen, en de basisnoten vanille en dus: koffie.

Lady Million, Paco Rabanne

Deze parfum staat momenteel op nummer vier van de meest verkochte luchtjes. Het heeft een opvallend uiterlijk: een gouden flacon in de vorm van een diamant. Lady Million is een bloemige citrusgeur met een houtachtige afwerking. Dit maakt de parfum zowel zwaar als fris. De topnoten zijn neroli, sinaasappel en framboos. De hartnoten bestaan uit jasmijn en oranjebloesem en de basisnoten zijn honing en patchouli.

Coco Mademoiselle, Chanel

Een tijdloze klassieker. Chanel heeft veel parfums die met name onder de wat oudere vrouwen populair zijn, maar Coco Mademoiselle doet het dan weer goed onder de jongere doelgroep. Het is een oriëntaalse, bloemige citrusgeur. Het uiterlijk van het flesje is net zo tijdloos als de geur zelf. De topnoten bestaan uit grapefruit, sinaasappel en bergamot. De hartnoten zijn jasmijn, roos en lychee en de basisnoten patchouli, vetiver, bourbonvanille en witte musk.

Tip: op de website van Parfumado staat een gratis parfumquiz. Zo kom je er achter welk luchtje bij jouw unieke smaak past. Wil je liever niet dezelfde parfum als al je vriendinnen dragen? Kies dan voor de optie ‘exclusieve nichemerken’ in de quiz. Graag gedaan.

Ook interessant: beautytrucjes met citroenen