Tiktok is fan van de 'nothing shower': dit is waarom

Lichaam door Maya Luz

Heb jij ook weleens de behoefte om onder de douche te gaan staan zonder duidelijke reden? Je hebt er niet echt een doel voor. Je wil gewoon even lekker onder het warme water staan. Als het aan Tiktok ligt is een 'doelloze' douche hartstikke normaal, dit is waarom.

Ook interessant: 4 trucjes om een ochtendmens te worden

Wat is een 'nothing shower'

Als je onder de douche stapt doe je dit meestal met een doel. Je moet bijvoorbeeld je haar wassen of je moet je even afspoelen na het sporten. Op Tiktok is er al een tijdje een term trending die te maken heeft met douchen, namelijk de 'everything shower'. Dit is een douchebeurt waarbij je eigenlijk alles doet dat je zou kunnen doen onder de douche. Je scheert je benen, je was je haar en doet een maskertje erin en je scrubt je hele lichaam. Dit is dus een grondige douchebeurt die vaak ook wel eventjes duurt. Hier zijn op Tiktok een hoop gedetailleerde video's over te vinden. Maar als het aan creator @alexandra.r.simpson ligt, is er ook ruimte voor een doelloze douche.

Om een nothing shower te doen, hoef je eigenlijk alleen maar onder het water te gaan staan. That's it! Voor een nog ontspannender effect kun je ook in de douche gaan zitten. Het punt van deze douchebeurt is niet om schoon te worden, maar om simpelweg even tot rust te komen. Je bent even alleen met je gedachten in de douche, zonder afleidingen.

@alexandra.r.simpson

It’s for my mental health.

♬ Summer Background Jazz - Jazz Background Vibes

De voordelen van een 'nothing shower'

De nothing shower heeft misschien geen doel, maar toch heeft het veel voordelen. Volgens de originele creator op Tiktok is het erg fijn voor mensen die last hebben van migraines. Daarnaast helpt het ook bij het verhelpen van katers en menstruatiepijn. Daarnaast is het een hele fijne manier om eventjes alleen te zijn. Je kunt onder de douche bijvoorbeeld in alle rust even je emoties eruit gooien. Of je kunt de tijd onder de douche even gebruiken als alone time. Zie het als een momentje waarin jij even alleen met jezelf bezig hoeft te zijn. Heb je behoefte aan een fijne jankbui? Of heb je even geen energie om een probleem op te lossen? Dan is even onder de douche staan een heerlijke verademing. Op deze manier is een nothing shower ook goed voor je mentale gezondheid. En we kunnen je garanderen dat je onbewust weleens eerder een nothing shower hebt genomen, of misschien gedeeltelijk. Zo staan we bijvoorbeeld allemaal weleens iets langer onder de douche zonder dat je iets doet, puur alleen omdat het fijn is. Wij zouden een nothing shower dus zeker aanraden om een keertje te proberen.

Lees ook: Is ’s avonds douchen beter voor je huid?