Beautytrucjes met citroenen

Gezicht door Lien

Citroen heeft effect op je huid, haar, tanden en zelfs je nagels. Er zijn talloze manieren waarop je deze fruitsoort in je beautyroutine kunt toevoegen. Van het bestrijden van mee-eters tot het zorgen voor een lichtere haarkleur: dit is wat het allemaal voor je kan doen.

Mee-eters

Die zwarte puntjes kunnen lastig zijn om vanaf te komen, maar citroen zou al een groot verschil maken en ze zelfs helemaal kunnen verwijderen. Deze fruitsoort bevat namelijk een zuur die je poriën schoonmaakt. Door systematisch iedere dag een schijfje citroen over je huid te wrijven, zouden de mee-eters langzaamaan plaatsmaken voor een egale huid.

Stevige huid

De antioxidanten in deze gele fruitsoort stimuleren de productie van collageen. Zo wordt je huidbarrière verstevigt en dat zorgt voor een elastisch en glowy geheel. Een paar druppeltjes citroensap zijn al genoeg om je huid meer te laten stralen.

Sterke nagels

Breken je nagels snel af? Dat kan enorm frustrerend zijn, zeker als je ze lang wilt laten groeien. Misschien dat citroensap erbij kan helpen. Dit zou je nagels namelijk versterken. Zo breken ze niet meer af en voorzie je ze ook nog eens van een stralende glans.

Blondere lokken

Zelfs je haarkleur kun je ermee beïnvloeden. Breng wat citroensap op je lokken aan en breng wat tijd door in de zon. De mix van citroen en zonlicht zorgt ervoor dat je haar een lichtere tint krijgt. Let wel op dat je dit trucje niet te vaak toepast, dan kan het namelijk te schadelijk zijn voor je lokken.

Wittere tanden

Mix citroensap met baking soda en je hebt het receptje voor een stralend witte lach. Dit is hoe het werkt: breng het goedje op je tanden aan en laat het eventjes intrekken. Je kan het er vervolgens afspoelen of met je tandenborstel afschrobben voor een nog intenser effect. Het haalt tandsteen en andere vlekjes weg. Een goed alternatief voor baking soda is zout, mocht je dat ingrediënt niet in huis hebben.

Ook interessant: zo vind je de manier van trainen die bij je past