Het dragen van jouw geboortesteen kan helpen bij jouw manifestaties: dit is waarom

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Iedereen heeft een eigen geboortesteen. Deze gaat gepaard met de maand waarin je bent geboren. Het dragen van je geboortesteen is niet alleen symbolisch, het kan je ook helpen bij je manifestaties! Dit is waarom jij jouw geboortesteen zou moeten dragen en welke steen bij jouw geboortemaand hoort!

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn het rommeligst

Geboortestenen en manifestatie

Geboortestenen kun je bij je dragen om te laten zien in welke maand je geboren bent. Het zijn ook prachtige stenen en dus dienen ze ook als een mooie accessoire. Maar geboortestenen zijn natuurlijk ook kristallen en kristallen kunnen erg nuttig zijn voor manifestaties. Iedere geboortesteen heeft een andere betekenis, maar over het algemeen zijn geboortestenen goed voor het versterken van je aura en versterkt je spirituele energie. Iedere geboortesteen gaat perfect samen met de persoonlijkheid van de persoon die hem draagt. Ze helpen daarnaast met het in balans houden van je emoties en het versterken van positiviteit. Je geboortesteen is een perfect kristal om jouw collectie mee te starten, zeker als je graag positieve vibes wil manifesteren! We behandelen alle geboortestenen één voor één.

Januari: Granaat

Granaat is een diep rood gekleurde steen die perfect past bij de eerste maand van het jaar. Deze steen ondersteunt namelijk het openen van nieuwe deuren en een nieuw begin. Deze steen is dus perfect voor wanneer je nieuwe dingen wil manifesteren, zoals een nieuwe baan of relatie. Granaat heeft daarnaast ook genezende energie.

Februari: Amethist

Amethist is een erg bekend kristal, herkenbaar aan zijn paarse kleur. Deze steen helpt jou bij het vinden van jouw spirituele kracht. Deze steen is daarom altijd goed om bij je te dragen tijdens het zetten van nieuwe intenties en tijdens meditatie.

Maart: Aquamarijn

De volgende geboortesteen is aquamarijn. Deze blauwe steen is verbonden met de maand maart. Aquamarijn brengt balans, helderheid en het moedigt je aan om moedig te zijn. Daarnaast helpt dit kristal jou om duidelijker te communiceren.

April: Diamant

Diamonds are a girls best friend! Zeker als ze in april geboren is. Dit kristal staat voor zuiverheid en vitaliteit. De diamant staat bekend om genezende krachten. Daarnaast geeft het jou een enorme confidence boost! Draag dit kristal op je linkerhand voor extra geluk.

Mei: Smaragd

Deze prachtige groene steen is de geboortesteen van mei. Deze steen is verbonden met de planeet Venus, ofwel de planeet van de liefde en schoonheid. Smaragd is een perfecte steen voor manifestaties die met liefde te maken hebben. Van nieuwe relaties tot het genezen van een gebroken hart. Daarnaast is een smaragd je beste vriend voor op de werkvloer! Leg dit kristal op je werkplek voor extra succes in je carrière.

Juni: Maansteen

Bij de maand juni hoort maansteen. Deze prachtige doorzichtige steen geeft jou de kracht van de maan. Het heeft een vrouwelijke energie. Omdat maansteen natuurlijk alles te maken heeft met de nacht, is dit de perfecte steen om op je nachtkastje te leggen. Het is goed voor tijdens je meditiatie en voor je nachtrust.

Juli: Robijn

De rijke robe robijn is de geboortesteen voor de maand juli. Robijn promoot liefde, loyaliteit en seksuele aantrekkingskracht. Deze steen houdt relaties in leven en gestimuleerd. Leg een robijn onder je kussen voor extra seksuele passie.

Augustus: Peridoot

Groene peridoot is de geboortesteen voor augustus. Het beschermt je tegen jaloezie en helpt je wanneer je zelfvertrouwen ontbreekt. Ook helpt het tegen angstige gevoelens. Draag deze steen aan de rechterkant van je lichaam voor bescherming en draag deze steen om je nek om negatieve gedachtes de deur te wijzen.

September: Saffier

Saffier is de steen voor september. Deze blauwe steen staat symbool voor wijsheid en loyaliteit. Daarnaast helpt deze steen met communicatie en het achterhalen van de waarheid. Plaats een saffier op je hart tijdens meditatie of draag het als een ketting om positieve vibes te verwelkomen.

Oktober: Opaal

Opaal is de perfecte bescherming tegen negatieve energie. De geboortesteen van oktober heeft een kalmerende energie. Neem deze steen mee naar spannende gebeurtenissen zoals solliciaties of examens om jezelf te kalmeren zodat je kunt presteren.

November: Topaas

De rijke gele steen topaas staat symbool voor vrede en positiviteit. Dit is een perfecte steen voor mensen die beginnen met mediteren. Het is ook een ideale steen voor docenten en studenten om je te helpen leren. Plaats een topaas in je huis voor een algemene positieve sfeer in je huis.

December: Turkoois

Tot slot is turkoois de geboortesteen voor de maand december. Deze steen wordt geassocieerd met geluk en succes. Het helpt je met ontspannen en je hoofd leegmaken. Het is een genezende steen die goed van pas komt tijdens een cleansing ritueel.

Lees ook: Deze kristallen geven jouw carrière een boost