Dit zijn de piercings die het snelst genezen

Lichaam door Maya Luz

Als je nadenkt over een piercing laten zetten, heb je waarschijnlijk al wel stilgestaan bij hoeveel pijn het zal gaan doen. Het zetten van de piercing zelf is natuurlijk zo gepiept, maar daarna moet het ook nog een tijdje genezen. Sommige piercings doen daar langrn over dan anderen. Dit zijn de piercings die het snelst genezen.

Lees ook: Alles over een daith piercing én mijn persoonlijke ervaring ermee

Septum

Een septum piercing is een van de snelst genezende piercings. Deze piercing gaat door het stukje huid tussen je neusgaten in. Omdat dit stukje huid minder in aanraking komt met bacteriën dan je neusvleugels, geneest deze sneller en loop je minder risico op infecties of irritatie. Deze piercing heeft tussen de acht en tien weken nodig om volledig te genezen.

Tongpiercing

Verrassend genoeg is de tongpiercing ook een van de snelst genezende piercings die je kunt laten zetten. Zodra deze is genezen, behandelt je lichaam de wond alsof het een litteken is. Het is misschien verrassend maar de bacteriën in je mond helpen de piercing juist met genezen en voorkomen irritatie. Als je goed voor je tongpiercing zorgt, hoort deze tussen twee en vier maanden volledig genezen te zijn.

Oorbellen

Oorbellen zijn de meest voorkomende piercings. Veel vrouwen hebben ze, ook als ze verder geen piercings hebben. Deze piercing geneest ook vrij snel. Piercings raken het vaakt geïnfecteerd op plekken waar je veel zweet, oorlellen zijn dus de perfecte plek voor een piercing aangezien ze niet echt kunnen bewegen. Oorbellen hebben meestal tussen de zes en acht weken nodig om te genezen.

Wenkbrauwpiering

Een wenkbrauwpiercing is een gedurfde piercing om te laten zetten. Maar doordat deze zo goed als plat ligt, geneest deze vrij snel. Een wenkbrauwpiercing heeft tussen de twee en drie maanden nodig om te genezen. Maar pas op met het aanraken van je piercing. Als deze namelijk te veel beweegt, kan deze alsnog infecteren en kan je lichaam de piercing afstoten. Houd deze piercing dus altijd goed schoon!

Neusring

We hadden het eerder al even over de septum piercing. Deze geneest erg snel, maar een neusring in je neusvleugel kan ook erg snel genezen. Deze piercing heeft gemiddeld zes maanden de tijd nodig om volledig te genezen. Maar dit proces kan langer duren als je er te veel aan zit, dit kan namelijk infecties veroorzaken. Wees dus altijd voorzichtig en probeer zo veel mogelijk van je piercing af te blijven.

Conch piercing

Net als bij je oorlellen, geneest een conch piercing vrij snel. Wel kan het laten zetten van deze piercing wat pijnlijker zijn. Een conch piercing gaat door het midden van je oor, dit is wat dikker dan je oorlel. Deze piercing heeft gemiddeld zes maanden de tijd nodig om te genezen. Om irritatie te voorkomen is het verstandig om het dragen van dingen als oortjes en brillen zo veel mogelijk te vermijden waar dit mogelijk is.

Lees ook: Kyla heeft 15 piercings op haar gezicht: “Trots om een menselijk speldenkussen te zijn”